Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023

Jammers στις φυλακές για να «νεκρώσουν» τα κινητά τηλέφωνα;

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Jammers στις φυλακές για να «νεκρώσουν» τα κινητά τηλέφωνα;

Αφού δεν μπορούν να τα τους τα πάρουν, θα τα …νεκρώσουν! Σε αυτή τη λογική κινούμενη η ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, στην αρμοδιότητα του οποίου ανήκουν πλεον οι φυλακές της χώρας, προχωρεί , σύμφωνα με πληροφορίες, στην τοποθέτηση συσκευών που θα νεκρώσουν τα κινητά τηλέφωνα, τα οποπια αποτελούν είδος σε πλήρη επάρκεια στις φυλακές.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της κυβέρνησης, μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχουν τοποθετηθεί, τα πρώτα jammers (συσκευές που «νεκρώνουν» τα κινητά τηλέφωνα) σε φυλακές της χώρας, αργής γενοµένης από τον Κορυδαλλό. Το γεγονός ότι οι κρατούµενοι δεν θα µπορούν να χρησιµοποιούν κινητά εκτιµάται από στελέχη του υπουργείου ότι θα έχει ως αποτέλεσµα να περιοριστεί άµεσα το έγκληµα που προέρχεται «από µέσα προς τα έξω».

Ταυτόχρονα θα µπει ένα τέλος στο «µαύρο» χρήµα από τις αγοραπωλησίες τηλεφωνικών συσκευών και καρτών. Τέτοιου είδους συσκευές jammers λειτουργούν εδώ και χρόνια σε πολλούς χώρους, όπου λαµβάνονται κρίσιµες αποφάσεις, ενώ είχαν χρησιμοποιηθεί και στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού, μέσα στην αίθουσα που έγινε η δίκη της 17Ν.

«Πληροφορίες»

Τίθεται πάντως ένα ερώτημα , δεδομένου πως η πρακτική της χρήσης κινητών τηλεφώνων στις φυλακές είναι γνωστή χρόνια τώρα. Γιατί δεν έχει γίνει τίποτε μέχρι σήμερα. Στελέχη των φυλακών αναφέρουν πως προφανώς   τα  jammers δεν έχουν τοποθετηθεί εδώ και τόσα χρόνια στις φυλακές, γιατί κάποιες υπηρεσίες ήθελαν να ακούν τις συνοµιλίες σηµαντικών κρατουµένων, για να αντλούν πληροφορίες και να εξαρθρώνουν εγκλήµατα εκτός φυλακής. Έτσι είχε γίνει και πρόσφατα με την εξάρθρωση της αποκαλούμενης «μαφίας των φυλακών».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ