Σάββατο 13 Αυγούστου 2022

Κ. Τσιάρας: Προτεραιότητα η ενίσχυση του δυναμικού της Δικαιοσύνης – Διπλασιασμός εισακτέων στη Σχολή Δικαστών

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Κ. Τσιάρας: Προτεραιότητα η ενίσχυση του δυναμικού της Δικαιοσύνης – Διπλασιασμός εισακτέων στη Σχολή Δικαστών

Στην κυβερνητική προτεραιότητα για ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού της Δικαιοσύνης αναφέρθηκε ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας σε συνομιλία του με τους σπουδαστές της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών στη Θεσσαλονίκη.

Παράλληλα, προανήγγειλε την έναρξη διαλόγου για την τροποποίηση του προγράμματος σπουδών στη Σχολή Δικαστών αλλά και διπλασιασμό των εισακτέων. Ήδη, στον επικείμενο εισαγωγικό διαγωνισμό της ΕΣΔΙ προβλέπεται η αύξηση του αριθμού εισακτέων, την οποία ο υπουργός Δικαιοσύνης συνέδεσε με την πρόσφατη νομοθετική πρωτοβουλία για την αύξηση των οργανικών θέσεων και στους δύο κλάδους της δικαιοσύνης– Εισαγγελέων και Δικαστών.

Επεσήμανε, δε, πως «αυτή η επιλογή συνιστά έμπρακτη απόδειξη της προτεραιότητας της κυβέρνησης να επενδύσει στην κατάρτιση των δικαστών» που αποτελούν τον πιο καθοριστικό παράγοντα του συστήματος απονομής της δικαιοσύνης. «Επιλέγουμε να επενδύσουμε στον ανθρώπινο παράγοντα, να επενδύσουμε στον άνθρωπο, να επενδύσουμε στους Έλληνες δικαστές» τόνισε ο κ. Τσιάρας.

Σε ότι αφορά την τροποποίηση του προγράμματος σπουδών, ο υπουργός εξήγγειλε την έναρξη θεσμικού διαλόγου για την τροποποίηση του προγράμματος σπουδών της Σχολής. Παράλληλα, αναφέρθηκε στο ν. 4689/2020 που ψηφίστηκε πρόσφατα και με τον οποίο, όπως είπε, εισήχθησαν σημαντικές ρυθμίσεις κομβικής σημασίας για τη βελτίωση της λειτουργίας της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών. «Με τον ίδιο νόμο έγινε η μεγαλύτερη μεταρρύθμιση στον τομέα της δικαστικής εκπαίδευσης τα τελευταία χρόνια, που αφορούσε στην ίδρυση της Κατεύθυνσης Ειρηνοδικών στην Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών» υποστήριξε απευθυνόμενος στους σπουδαστές.

Της συνάντησης με τους σπουδαστές, προηγήθηκε συζήτηση με τον Διευθυντή και τους διδάσκοντες της Σχολής για τον καλύτερο δυνατό τρόπο λειτουργίας της έναντι των πρωτόγνωρων δεδομένων της πανδημίας του νέου κορονοϊού.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ