ΕΚΛΟΓΕΣ 2023 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΣ - ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
ΕΚΛΟΓΕΣ 2023 ΧΑΡΤΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ

O Υπουργός Δικαιοσύνης στον Δικηγορικό Σύλλογο Πειραιά

NEWSROOM icon
NEWSROOM
O Υπουργός Δικαιοσύνης στον Δικηγορικό Σύλλογο Πειραιά

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Μιχάλης Καλογήρου πραγματοποίησε χθες Τετάρτη επίσκεψη στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά. Τον Υπουργό υποδέχτηκαν ο Πρόεδρος του ΔΣΠ Γιώργος Σταματογιάννης.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.Π. ευχαρίστησε τον Υπουργό και αγαπητό συνάδελφο για την επίσκεψή του και επισήμανε ότι για πρώτη φορά Υπουργός Δικαιοσύνης παρίσταται σε συνεδρίαση του Δ.Σ. του Δ.Σ.Π. Στη συνέχεια ο αναφέρθηκε σε ζητήματα που απασχολούν τους δικηγόρους και τη νομική κοινότητα του Πειραιά, με πρώτο και κυριότερο τη δημιουργία νέου Δικαστικού Μεγάρου της πόλης στο κτίριο της Ραλλείου, για την κατάσταση που παρουσιάζουν συνολικά τα Δικαστήρια της πόλης μας αλλά και της περιφέρειάς μας, καθώς και σε θέματα υλικοτεχνικής υποδομής και στελέχωσης των Δικαστηρίων του Πειραιά.

Αναφέρθηκε ακόμα και σε ζητήματα που αφορούν το δικηγορικό σώμα όπως η εισαγωγή και επέκταση ηλεκτρονικών υπηρεσιών στο χώρο της δικαιοσύνης, η νομική θωράκιση της θεσμικής και λειτουργικής αυτοτέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων, ζητήματα που αφορούν τη λειτουργία του θεσμού της νομικής βοήθειας (έκδοση παραστατικών – εκκαθάριση απαίτησης), θέματα πειθαρχικής δίωξης, για τη διαμεσολάβηση και την προώθησή της στην κοινωνία, αλλά και για τους υπόλοιπους εναλλακτικούς τρόπους επίλυσης διαφορών (διαιτησία, δικαστική μεσολάβηση) και για την επιβολή του ΦΠΑ στις δικηγορικές υπηρεσίες (αίτημα για απαλλαγή μέχρι 25.000 ευρώ και διεκδίκηση κατώτερου συντελεστή κατά τα ενωσιακά δεδομένα).

Ο κ. Υπουργός υπογράμμισε αρχικά τη θέλησή του για ουσιαστικό και όχι μόνο επικοινωνιακό διάλογο με τους δικηγόρους και τα θεσμικά τους όργανα και υπογράμμισε την προσήλωση του Υπουργείου στην υλοποίηση της δημιουργίας Δικαστικού Μεγάρου στο κτίριο της Ραλλείου, αναφέρθηκε επίσης στην πορεία επίλυσης των ζητημάτων που αναφύονται κατά την υλοποίηση του έργου αυτού, στην επικείμενη νομοθέτηση για τα ζητήματα της νομικής βοήθειας, των πειθαρχικών ζητημάτων, της δημιουργίας παιδικών σταθμών στα δικαστήρια, στη σύσταση επιτροπής για την υποχρεωτική υπαγωγή διαφορών στη διαμεσολάβηση από το νέο δικαστικό έτος και παρέθεσε τις απόψεις του και τις ενέργειές του για επιμέρους θέματα που αφορούν το δικηγορικό σώμα (τρόπος άσκησης δικηγορίας).

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ