Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024

Ο νέος Δικαστικός Χάρτης φέρνει νέα δεδομένα στις μεταθέσεις δικαστικών λειτουργών

Πώς θα γίνονται οι αιτήσεις για όλους τους βαθμούς. Η ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ο νέος Δικαστικός Χάρτης φέρνει νέα δεδομένα στις μεταθέσεις δικαστικών λειτουργών EUROKINISSI

Από μηδενική βάση θα πραγματοποιηθούν οι αιτήσεις μεταθέσεων των δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών όπως προβλέπει ενημέρωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Ελλάδος (ΕνΔΕ).

Σύμφωνα με τα οριζόμενα, έχουν διαγραφεί όλες οι προηγούμενες αιτήσεις και οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλλουν εκ νέου από μηδενική βάση τις προτιμήσεις τους.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕνΔΕ:

Κατόπιν επικοινωνίας της Ένωσης με το Τμήμα Συμβουλίων του Αρείου Πάγου ενημερωθήκαμε για τα εξής σχετικά με τις αιτήσεις μετάθεσης:

1) Αφορούν όλους τους βαθμούς.

2) Γίνονται από μηδενική βάση, γιατί το σύστημα διέγραψε όλες τις προηγούμενες.

3) Στο ηλεκτρονικό σύστημα δεν υπάρχουν πλέον Eιρηνοδικεία (Πταισματοδικεία) και Eιρηνοδίκες, αλλά μόνο Πρωτοδικεία και Πρωτοδίκες, επομένως οι αιτήσεις γίνονται στο αντίστοιχο Πρωτοδικείο της έδρας του νομού.

4) Δεν υπάρχει δυνατότητα αίτησης μετάθεσης σε Πταισματοδικείο από πρώην Ειρηνοδίκη και αντίστροφα από Πταισματοδίκη για Ειρηνοδικείο καθώς το ηλεκτρονικό σύστημα τον καταχωρεί ως Πρωτοδίκη. Οι θέσεις στα προανακριτικά τμήματα θα πληρωθούν με απόφαση του Διευθύνοντος κάθε δικαστηρίου.

5)  Όπου έχουν δημιουργηθεί παράλληλες έδρες Πρωτοδικείων ισχύουν τα κωλύματα του άρθρου 49 του ΚΟΔΚΔΛ, με συνέπεια όσοι συνάδελφοι υπηρετούν σε αντίστοιχες περιφέρειες και δημιουργείται κάποιο από τα κωλύματα του ανωτέρω άρθρου ( πχ εγκατάστασης) πρέπει να το δηλώσουν υποβάλλοντας αίτηση μετάθεσης.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ