Πέμπτη 13 Μαϊου 2021

Τσιάρας: Η ελληνική δικαιοσύνη μπαίνει σε μια νέα ψηφιοποιημένη εποχή

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Τσιάρας: Η ελληνική δικαιοσύνη μπαίνει σε μια νέα ψηφιοποιημένη εποχή

Στη συνεδρίαση της Ολομέλειας της Ομοσπονδίας Δικαστικών Επιμελητών συμμετείχε μέσω τηλεδιάσκεψης ο Υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας.

Στη συζήτηση κυριάρχησαν τα ζητήματα της έκδοσης της εφαρμοστικής ΚΥΑ για τις ηλεκτρονικές επιδόσεις, οι προτάσεις της Ομοσπονδίας για αλλαγές στον Κώδικα Δικαστικών Επιμελητών, που δίνουν τη δυνατότητα έκδοσης διαπιστωτικών πράξεων και η ρύθμιση των θεμάτων που αφορούν τη δημιουργία, οπού δεν υφίστανται, και λειτουργιά των αναδιανεμητικών λογαριασμών. Ο Υπουργός Δικαιοσύνης τόνισε πως «η ελληνική δικαιοσύνη μπαίνει σε μια νέα ψηφιοποιημένη εποχή, στην όποια ο χώρος των δικαστικών επιμελητών συμμετέχει αποφασίστηκα με την δική του εξέλιξη και τα δικά του βήματα».

Από την πλευρά του Υπουργείου Δικαιοσύνης προαναγγέλθηκεη έκδοση στο αμέσως προσεχές διάστημα της σχετικής ΚΥΑ, η όποια θα ρυθμίζει τα επιμέρους ζητήματα εφαρμογής του νέου άρθρου 122α του Κ.Πολ.Δ. για την ηλεκτρονική επίδοση, σε συνεργασία με το συναρμόδιο Υπουργείο Ψηφιακής Πολίτικης. Ο Υπουργός Δικαιοσύνης υπογράμμισε, πως η αλλαγή του άρθρου 1 του Κώδικα Δικαστικών Επιμελητών για την δυνατότητα έκδοσης διαπιστωτικών πράξεων βρίσκεται σε ένα πολύ καλό βαθμό ωριμότητας, ώστε να προχωρήσει η νομοθέτηση της σχετικής διάταξης, μετά και από συνεννόηση με την επιτροπή αναμόρφωσης του Κώδικα Πολίτικης Δικονομίας.

Η Ομοσπονδία των Επιμελητών χαιρέτησε με ικανοποίηση την παρουσία του αρμόδιου Υπουργού στις εργασίες της Ολομέλειάς τους, καθώς είναι η πρώτη φορά που εν ενεργεία Υπουργός Δικαιοσύνης συμμετέχει στις εργασίες της Ολομέλειας των Δικαστικών επιμελητών.

Τέλος, ο Κώστας Τσιάρας κάλεσε την Ομοσπονδία σε έναν ανοικτό και ειλικρινή διάλογο για το ζήτημα των αναδιανεμητικών λογαριασμών.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ