Σάββατο 27 Απριλίου 2024

Τα καλά “κρυμμένα μυστικά” της δολοφονίας του Μάριου

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Τα καλά “κρυμμένα μυστικά” της δολοφονίας του Μάριου

Έξι χρόνια μετά την εξαφάνιση του Μάριου Παπαγεωργίου και ακόμη δεν έχουν αποκρυπτογραφηθεί όλα τα μυστικά της τραγικής ιστορίας του.

Η μητέρα του εμφανίστηκε στο Εφετείο πεπεισμένη πως το παιδί της είναι πλέον νεκρό και ζήτησε να τη βοηθήσουν να βρει «τα κόκαλα του για να πηγαίνω να του μιλάω…», Μάλιστα, επικαλούμενη τα στοιχεία που έχουν προκύψει από τις έρευνες θεωρεί πως ο 26χρονος δολοφονήθηκε λίγες μόλις ώρες μετά την απαγωγή του.

Άστατη ζωή

Το πτώμα του , πιστεύει, μεταφέρθηκε στο πόρτπαγκάζ του αυτοκινήτου του όπου ανιχνεύτηκαν ίχνη αίματος παρά το γεγονός ότι είχε καθαριστεί προσεκτικά από τους απαγωγείς. Ωστόσο, η υπεράσπιση των

κατηγορουμένων υποβάλλοντας σειρά ερωτήσεων στην μητέρα του Μάριου επιχείρησε να δημιουργήσει την εντύπωση πως ο νεαρός άνδρας ζούσε μια άστατη ζωή και έφυγε στο εξωτερικό χωρίς να έχει επικοινωνήσει όλα αυτά τα χρόνια με την μητέρα του.

Μάνα Μάριου: «Η αλήθεια είναι πάντα λυτρωτική για όλους»

Ήταν ένας ισχυρισμός που προκάλεσε την αντίδραση της ηλικιωμένης γυναίκας που με δυσκολία περιέγραψε ενώπιον του δικαστηρίου τις δραματικές ώρες που έζησε τον Αύγουστο του 2012 αλλά και τον Γολγοθά που εξακολουθεί να ανεβαίνει καθώς η σορός του παιδιού της δεν έχει εντοπιστεί.

Όλα αυτά τα χρόνια οι αγωνιώδεις προσπάθειες της οικογένειας να εντοπίσουν έστω και ένα ίχνος του 26χρονου φοιτητή οδήγησαν στην κορυφή του Κιθαιρώνα, στα σύνορα Αττικοβοιωτίας. Ένας Καναδός ερευνητής που εξέτασε τα στοιχεία της υπόθεσης μετά από αίτημα της οικογένειας  εκτίμησε πως ο πρώτος «τάφος» του νεαρού ήταν στον Κιθαιρώνα αλλά στη συνέχεια μεταφέρθηκε σε άλλο σημείο. Οι απαγωγείς στις τηλεφωνικές τους συνομιλίες αναφέρονται σε μια εκκλησία την οποία ο ερευνητής εντοπίζει κοντά στο σημείο που εκτιμά ότι έδρασαν όταν παρέσυραν τον άτυχο Μάριο, τον Αύγουστο του 2012.

Το πρόσωπο “κλειδί”

Πρόσωπο κλειδί στην υπόθεση θεωρείται ο 73χρονος βασικός κατηγορούμενος, στενός φίλος της οικογένειας Παπαγεωργίου ο οποίος πρωτόδικα έχει καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη. Πρόκειται για τον άνθρωπο με τον οποίο ο Μάριος, σύμφωνα με τη μητέρα του, είχε σχέση πατέρα – γιου μιας και είχε απομακρυνθεί χρόνια πριν από το βιολογικό του πατέρα. Ο 73χρονος και η σύζυγος του είχαν σχέση εμπιστοσύνης με μητέρα και γιο και αυτή , σύμφωνα με την κατηγορία, εκμεταλλεύτηκαν για να παγιδεύουν τον 26χρονο με στόχο τα χρήματα που θεωρούσαν ότι είχαν από την εκταμίευση ενός δανείου. «

Εγώ φταίω για όλα. Τους είχα μιλήσει για την περιουσιακή μας κατάσταση μόνο που δεν γνώριζαν ότι τα χρήματα του δανείου δεν υπήρχαν πια…» ανέφερε η μητέρα του Μάριου η οποία μοιάζει να ρίχνει μέρος της ευθύνης για το κακό που έγινε στον εαυτό της και στον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε τη σχέση της με τον κατηγορούμενο και την οικογένεια του, μέλη της οποίας είναι δυο αστυνομικοί, όσο και με τις κινήσεις της αμέσως μετά τη απαγωγή.

Μία εβδομάδα μετά την απαγωγή

Το γεγονός πως ειδοποίησε την αστυνομία επτά ημέρες μετά την απαγωγή του γιου της επηρεασμένη από τα λόγια του 73χρονου ο οποίος την απέτρεψε να το κάνει νωρίτερα μοιάζει να την κάνει να αναρωτιέται ακόμη και σήμερα αν η τύχη του Μάριου ήταν διαφορετική στην περίπτωση που η ίδια είχε κινηθεί διαφορετικά.

«Στον μόνο που είχα εμπιστοσύνη ήταν ο δολοφόνος…Θεωρούσα ότι έχω ειδοποιήσει την αστυνομία ειδοποιώντας το δολοφόνο» υποστήριξε στο Εφετείο εξηγώντας πως ο κατηγορούμενος εμφανιζόταν ως «πράκτορας της CIA και είχε υψηλές γνωριμίες…».

Η γυναίκα μίλησε για τα  παιχνίδια που παίζει το μυαλό τις ώρες της αγωνίας , της απελπισίας και τον τρόπο με τον οποίο ο κατηγορούμενος προσπαθούσε με τον τρόπο του να την πιέσει να συγκεντρώσει τα χρήματα τα οποία, όπως της έλεγε, ο Μάριος τα χρωστούσε γιατί είχε μπλέξει με ναρκωτικά και δεν ήταν λύτρα.

Η οικογένεια του Μάριου πιστεύει πως παραμένουν  ασύλληπτα μέλη της συμμορίας ακόμη και σήμερα και μέρος της αλήθειας δεν έχει αποκαλυφθεί. Άλλωστε και η ίδια η πρόεδρος του δικαστηρίου με την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας ζήτησε να ανοίξουν τα στόματα και να ειπωθεί η αλήθεια. «Η αλήθεια είναι πάντα λυτρωτική για όλους» είπε με νόημα απευθυνόμενη στους κατηγορούμενους.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ