Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Σε 1,5 χρόνο έκλεψαν 19 καταστήματα με λεία πάνω από 890.000 ευρώ

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Σε 1,5 χρόνο έκλεψαν 19 καταστήματα με λεία πάνω από 890.000 ευρώ

«Λαβράκι» έβγαλε η σύλληψη δυο αλλοδαπών στη Θεσσαλονίκη το μεσημέρι της Τρίτης, αφού όπως διαπιστώθηκε σε έρευνα που ακολούθησε ο 51χρονος και ο 58χρονος που συνελήφθησαν, σε διάστημα μικρότερο από 1,5 χρόνο είχαν «ξαφρίσει» 19 εμπορικά καταστήματα της Θεσσαλονίκης με την λεία τους να ξεπερνά τις 890.000 ευρώ, ενώ ο 58χρονος τυγχάνει δραπέτης φυλακών Αλικαρνασσού από το 2014.

Οι δράστες συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας για παράβαση του Νόμου περί Όπλων και πλαστογραφία κατά περίπτωση. Η λεία τους περιελάμβανε πλήθος ειδών ένδυσης και οπτικών ηλίου και οράσεως με τη χρηματική αξία των κλοπιμαίων να ξεπερνά τις 850.000 ευρώ σύμφωνα με δηλώσεις των θυμάτων τους.

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε όχημα που επέβαιναν, βρέθηκε στην κατοχή του πρώτου ένα τσεκούρι το οποίο και κατασχέθηκε, ενώ ο δεύτερος υπέδειξε πλαστά έγγραφα.

Σε έρευνα του οχήματος που επέβαιναν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν επίσης διαρρηκτικά εργαλεία, ενώ σε έρευνα που έγινε σε χώρο διαμονής τους, παρουσία εκπροσώπου Δικαστικής Αρχής, βρέθηκε πλήθος κλοπιμαίων, τα οποία αναμένεται να αποδοθούν στους νόμιμους κατόχους τους.

Οι Αστυνομικοί του Τμήματος Λευκού Πύργου, που συνέλαβαν τους δύο δράστες, δεν πίστευαν στα μάτια τους όταν ήρθαν αντιμέτωποι με τα κλοπιμαία. Όπως έγινε γνωστό, η χρηματική αξία των κλοπιμαίων ανέρχεται σε 894.305 ευρώ, συγκεκριμένα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ