Σάββατο 27 Απριλίου 2024

Προφυλακίστηκε ο Κρίστοφερ Χάσσον γιατί φέρεται να σχεδίαζε τρομοκρατικές ενέργειες

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Προφυλακίστηκε ο Κρίστοφερ Χάσσον γιατί φέρεται να σχεδίαζε τρομοκρατικές ενέργειες

Προφυλακισμένος – παρά το λευκό ποινικό του μητρώο – θα παραμείνει τελικά ο αξιωματικός της αμερικανικής ακτοφυλακής, Κρίστοφερ Χάσσον, για τον οποίο υπάρχουν βάσιμες υποψίες πως σχεδίαζε τρομοκρατικές ενέργειες εις βάρος μελών του Δημοκρατικού κόμματος και δημοσιογράφων.

Ο 49χρονος υποπλοίαρχος και πρώην πεζοναύτης συνελήφθη την  περασμένη εβδομάδα για οπλοκατοχή και κατοχή ναρκωτικών. Στο σπίτι του ωστόσο οι αρχές ανακάλυψαν ένα ολόκληρο οπλοστάσιο και στοιχεία που υποδεικνύουν πως σχεδίαζε να διαπράξει μια σφαγή «αθώων πολιτών σε κλίμακα την οποία σπανίως βλέπουμε στη χώρα».

Aυτοπροσδιοριζόταν «λευκός εθνικιστής»

Σύμφωνα με τους εισαγγελείς, ο Χάσον αυτοπροσδιοριζόταν «λευκός εθνικιστής» και υποστηρικτής της «στοχευμένης βίας για τη δημιουργία μιας λευκής πατρίδας». Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ο Χάσσον  συμβουλευόταν το «μανιφέστο του Μπρέιβικ», του Νορβηγού μακελάρη που το 2011 είχε σκοτώσει 77 ανθρώπους, κυρίως εφήβους.

Από τα στοιχεία που συνέλεξαν οι αρχές στο σπίτι του στα προάστια της Ουάσινγκτον προκύπτει ότι ο Χάσσον, μεταξύ άλλων, ήθελε να δολοφονήσει την πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι, τον επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Γερουσία Τσακ Σούμερ και τους δημοσιογράφους του CNN Ντον Λέμον και Κρις Κουόμο

Στο μεταξύ, στη Βόρεια Καρολίνα, η εκλογική επιτροπή διέταξε την επανάληψη  των ενδιάμεσων εκλογών, καθώς αξιωματούχοι διαπίστωσαν ότι στις εκλογές του Νοεμβρίου υπήρξε νοθεία από την πλευρά του Ρεπουμπλικανού υποψηφίου.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ