Τρίτη 19 Μαρτίου 2024

K. Τσιάρας : Κατατίθενται αύριο οι νέοι Κώδικες – Όλες οι αλλαγές

NEWSROOM icon
NEWSROOM
K. Τσιάρας : Κατατίθενται αύριο οι νέοι Κώδικες – Όλες οι αλλαγές

Σε δημόσια διαβούλευση τίθενται , πιθανότατα αύριο, οι νέοι πονικοί κώδικες , μετά τις αλλαγές στις οποπιε ςπροχώρησε η νομοπαρσλευαστική Επίτροπή. Οπως είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης Κ. Τσιάρας, μιλώντας στην εκμπομπή «Πρωινοί Τύποι του Ant1 οι αλλαγές στους Κώδικες θα τεθο΄λυν σε δημόσια διαβούλευση και θα εισαχθούν στη Βουλή ως απλό νομοσχέδιο και όχι με τη μορφή Κωδίκων, συνεπώς θα γίνει πιο αναλυτική συζητησή τους.

Ο κ. Τσιάρας αναφέρθηκε εκτενώς σε όλα τα θέματα που αφορούν στη δικαιοσύνη και στις αλλαγές του νέου Ποινικού Κώδικα. Ειδικά μίλησε για τις άδειες σε πολυισοβίτες , την αφυλάκισή τους . τις μολότοφ, την Novartis, την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, την επίσπευση της απονομής Δικαιοσύνης και την διαφθορά.

«Στον νέο Ποινικό Κώδικα υπάρχει μια γενικότερη αυστηροποίηση των ποινών, τα 17 χρόνια στα οποία μπορούσαν οι πολυισοβίτες να αποφυλακιστούν, αυξάνονται στα 22 χρόνια πραγματικού χρόνου έκτισης ποινής, με τρόπο ώστε να εναρμονιστούμε και με τις διεθνείς τάσεις περί ελάφρυνσης των ποινών και ενσωμάτωσης αυτών των ανθρώπων σε όποια κοινωνία αναφέρονται, αλλά και με το κοινό περί δικαίου αίσθημα και το αίσθημα της ασφάλειας».

Σε ότι αφορά το καθεστώς για τις άδειες κρατουμένων, ο κ. Τσιάρας είπε ότι:

«Αλλάζει το πλαίσιο, καθώς εισάγονται φίλτρα και μέτρα σε ότι αφορά την έγκριση των αιτημάτων αδειών σε πολυισοβίτες φυλακισμένους, όπως οι τρομοκράτες, σε αντίθεση με την προηγούμενη κυβέρνηση, με την οποία εγκρινόταν κάθε αίτημα τους».

Για τις μολότοφ, ο Υπ. Δικαιοσύνης είπε ότι «αυστηροποιείται το νομικό πλαίσιο για την χρήση μολότοφ και εν γένει της τρομοκρατίας και των τρομοκρατικών ομάδων, σε εναρμόνιση και με τις ευρωπαϊκές οδηγίες».

Επιτιθέμενος συχνά κατά της Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσιάρας είπε ότι πρέπει να γίνουν πολλές μεταρρυθμίσεις και να αλλάξουν πολλά στον χώρο της Δικαιοσύνης και σε ότι αφορά την «τρωθείσα» ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, την εσωτερική λειτουργία της, την επίσπευση του χρόνου απονομής Δικαιοσύνης, καθώς και την βελτίωση του νομοθετικού πλαισίου.

Για την υπόθεση Novartis, ο υπουργός Δικαιοσύνης μιλώντας στον ΑΝΤ1 είπε ότι αντιλαμβάνεται την στάση των πολιτών απέναντι σε όσα ακούν και φαντάζονται για την λειτουργία της Δικαιοσύνης, μετά τα όσα έρχονται στο φως για την εν λόγω υπόθεση, σημειώνοντας ότι πρέπει να αποκατασταθεί το κύρος της Δικαιοσύνης, λέγοντας ότι υπάρχουν εξαιρετικοί λειτουργοί και ότι πρέπει όλοι να αφήσουν τους δικαστές να κάνουν την δουλειά τους, αναφέροντας χαρακτηριστικά και με έμμεσες αιχμές για τον ΣΥΡΙΖΑ, ότι «καμία Κυβέρνηση δεν πρέπει να κάνει τον δικαστή».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ