Τρίτη 19 Μαρτίου 2024

Κάθειρξη έξι ετών σε πρώην δημοτική υπάλληλο για το σκάνδαλο “Παγία Προκαταβολή”

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Κάθειρξη έξι ετών σε πρώην δημοτική υπάλληλο για το σκάνδαλο “Παγία Προκαταβολή”

Σε κάθειρξη έξι χρόνων καταδίκασε σε δεύτερο βαθμό το δικαστήριο, την πρώην  υπάλληλο του δήμου Θεσσαλονίκης που κατηγορήθηκε για το αποκαλούμενο σκάνδαλο της «Παγίας Προκαταβολής».

Πρόκειται για την επί σειρά ετών διαχειρίστρια του ομώνυμου ταμείου, στο οποίο διαπιστώθηκε έλλειμμα που πρωτοδίκως είχε προσδιοριστεί σε 300.000 ευρώ.

Το Πενταμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης έκρινε ένοχη την κατηγορούμενη πρώην δημοτική υπάλληλο, για το αδίκημα της απιστίας στην υπηρεσία, αλλά αυτή τη φορά οι δικαστές έκριναν ότι η συγκεκριμένη πράξη δεν τελέστηκε «επί μακρόν», ενώ της αναγνώρισαν και δεύτερο ελαφρυντικό, αυτό της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς, εκτός από εκείνο του προτέρου εντίμου βίου που είχε λάβει στον πρωτο βαθμό.

Η ποινή της ορίστηκε στα έξι έτη κάθειρξης από 15 έτη που της είχε επιβληθεί σε πρώτο βαθμό. Η κατηγορούμενη, που παρέμενε έγκλειστη στις φυλακές μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό, αναμένεται να βγει, έχοντας εκτίσει το μεγαλύτερο μέρος της ποινής της, συνυπολογίζοντας και το ευεργετικό μέτρο της παροχής εργασίας.

Για «εντολές από αντιδημάρχους και υπηρεσίες του δήμου» έκανε λόγο στην απολογία της, επισημαίνοντας «το χάος που επικρατούσε στις οικονομικές υπηρεσίες του κεντρικού δήμου, κάτι που, ήταν εις γνώσιν του δημάρχου».

Για την ίδια υπόθεση, είχαν παραπεμφθεί σε δίκη και αθωώθηκαν στο πρώτο βαθμό άλλα 15 άτομα, μεταξύ αυτών ο πρώην δήμαρχος Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, ο επί των ημερών του γενικός γραμματέας Μιχάλης Λεμούσιας, τρεις αντιδήμαρχοι Οικονομικών και δημοτικοί υπάλληλοι οικονομικών υπηρεσιών.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ