Παρασκευή 27 Μαϊου 2022

Δίκη Folli – Follie: Διακόπηκε για τις 19 Ιανουαρίου – Τα αιτήματα για μετάφραση του βουλεύματος και αλλαγή αίθουσας

Παρούσα η οικογένεια Κουτσολιούτσου – οι δύο προφυλακισμένοι Δημήτρης και ο γιος του Τζώρτζης καθώς και η γυναίκα του πρώτου, Καίτη - που είναι μεταξύ των 13 βασικών κατηγορουμένων.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Δίκη Folli – Follie: Διακόπηκε για τις 19 Ιανουαρίου – Τα αιτήματα για μετάφραση του βουλεύματος και αλλαγή αίθουσας dikastiko.gr

Δίκη Folli Follie: Η… προφητεία του dikastiko.gr επιβεβαιώθηκε πλήρως κατά την πρώτη συνεδρίαση της πολύκροτης δίκης για το οικονομικό σκάνδαλο της Folli- Follie.

Η δίκη, που ξεκίνησε με την υποβολή αιτημάτων, διεκόπη τελικά για τις 19 ΙανουαρίουΠαρόντες στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων ήταν οι δυο προφυλακισμένοι βασικοί κατηγορούμενοι Δημήτρης και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος, η Καίτη Κουτσολιούτσου και έξι ακόμη κατηγορούμενοι, ενώ οι υπόλοιποι εκπροσωπήθηκαν από δικηγόρους.

Με την έναρξη της διαδικασίας ετέθη αμέσως από την πλευρά της υπεράσπισης το ζήτημα της μεταφοράς της δίκης σε άλλη μεγαλύτερη αίθουσα, καθώς στα λίγα τετραγωνικά της αίθουσας που είχε προγραμματιστεί δεν μπορούσαν να χωρέσουν κατηγορούμενοι και δικηγόροι, οι οποίοι μπορεί και να φτάνουν τα 100 άτομα. Τελικά, με απόφαση του δικαστηρίου η δίκη μεταφέρθηκε σε άλλη αίθουσα στο ισόγειο του Εφετείου. Δίκη Folli Follie

Παράλληλα, αίτημα υποβλήθηκε από έναν Κινέζο κατηγορούμενο μέσω του συνηγόρου του, προκειμένου να μεταφραστεί το παραπεμπτικό βούλευμα στην καντονέζικη διάλεκτο που είναι και η μητρική του γλώσσα ή στην αγγλική και να επιδοθεί σύμφωνα με το νόμο στον δικηγόρο του.

Μάλιστα, ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος επειδή ήταν αγνώστου διαμονής δεν έλαβε ποτέ κλήση να παραστεί στη δίκη. Ο εισαγγελέας πρότεινε να απορριφθεί το αίτημα και το δικαστήριο έχει επιφυλαχθεί να εκδώσει την απόφαση του.

Σημειώνεται ότι, τελικά τα πρόσωπα που δικάζονται αντί των 13 που είχαν παραπεμφθεί είναι 10, καθώς από τους τρεις Κινέζους κατηγορουμένους (που είναι καταζητούμενοι άφαντοι, κ.λπ.) ο ένας πέθανε και οι άλλοι δυο ως αγνώστου διαμονής δεν έλαβαν ποτέ κλήση για να δικαστούν – ο ένας εκπροσωπήθηκε τελικώς και ζήτησε μετάφραση του βουλεύματος.

Οι πρώτοι συνήγοροι υπεράσπισης που έλαβαν το λόγο, μεταξύ αυτών και ο συνήγορος του Τζώρτζη Κουτσολιούτσου ζήτησε ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος να  δικαστεί σε αυτό το δικαστήριο καθώς φέρεται ως φυσικός αυτουργούς για πράξεις για τις οποίες ως ηθικός αυτουργός κατηγορείται ο εντολέας του. Και αυτό διότι, όπως είπε ο συνήγορος του Τζ. Κουτσολιούτσου σε περίπτωση καταδίκης του εντολέα δεν μπορεί να μην έχει κριθεί ο φερόμενος ως φυσικός αυτουργός.

Δίκη Folli Follie: Οι παραστάσεις πολιτικής αγωγής

Κατά τη σημερινή ακροαματική διαδικασία, δηλώθηκαν παραστάσεις πολιτικής αγωγής προς υποστήριξης της  κατηγορίας από την προσωρινή διοίκηση της Folli Follie, την Ένωση Ελλήνων Επενδυτών που κατέθεσε τη πρώτη μήνυση για την υπόθεση, την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, τον ΕΦΚΑ, τον ΕΟΠΠΥ, την Alpha Bank, από διάφορες εταιρείες, εκ των μια από αυτές συμμετείχε στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας, καθώς και μεμονωμένους επενδυτές.

Κοινός παρανομαστής όλων των αιτημάτων πολιτικής αγωγής είναι η ζημία που, όπως υποστήριξαν οι συνήγοροι, έχουν υποστεί από τις αξιόποινες πράξεις που αποδίδονται στους κατηγορούμενους και ότι εξαπατήθηκαν για μεγάλο χρονικό διάστημα, επιφυλασσόμενοι μάλιστα να προσφύγουν και στα αστικά δικαστήρια για την ικανοποίηση τους.

Η προσωρινή διοίκηση της Folli Follie υπέβαλλε αίτημα στο δικαστήριο να διατάξει την αποδέσμευση επτά ακινήτων προκειμένου να μπορέσει να υλοποιηθεί η συμφωνία με τους ομολογιούχους και τους δανειστές. Υπενθυμίζεται, ότι η συμφωνία αφορά σε κούρεμα χρέους ώστε οι πιστωτές και οι ομολογιούχοι να μπορέσουν να αποζημιωθούν. Δίκη Folli Follie

Ωστόσο, όπως σχολίασαν συνήγοροι υπεράσπισης στο δικαστήριο έχουν δηλώσει παραστάσεις πολιτικής αγωγής και οι μικρομέτοχοι που εμφανίζονται ως εξαπατηθέντες. Και ανακύπτει το έξης νομικό ζήτημα, όπως έλεγαν: Πως το δικαστήριο θα αποφασίσει αποδέσμευση σε περίπτωση που αποδειχθεί  κατά τη διαδικασία ότι και αυτοί εξαπατήθηκαν. Από δηλαδή θα διεκδικήσουν τα χρήματα που έχασαν από την οικονομική απώλεια.

Το δικαστήριο ανακοίνωσε και τις συνεδριάσεις για τον μήνα Φεβρουάριο με τους δικηγόρους της υπεράσπισης να ζητούν να μειωθούν. Οι δικηγόροι μίλησαν για πιέσεις και διοικητική σκοπιμότητα, προκειμένου, όπως είπαν, να έχει ολοκληρωθεί η δίκη μέχρι τις 8 Μαρτίου, οπότε και λήγει  το 18μηνο της προφυλάκισης. «Δεν μπορεί το 18μηνο να θεωρείται εθνική καταστροφή μπορούν να επιβληθούν περιοριστικοί όροι» είπαν οι συνήγοροι.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ