Κυριακή 21 Απριλίου 2024

Πιλοτικό άνοιγμα των Διοικητικών από βδομάδα και μαζί με τα Λύκεια πλήρες άνοιγμα το Δικαστηρίων;  

Οι δικηγόροι δεν αντέχουν άλλο και ζητούν επιτακτικά και σε όλα τα επίπεδα να ανοίξουν όλες οι διαδικασίες (με μέτρα υγειονομικής προστασίας) στα δικαστήρια.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Πιλοτικό άνοιγμα των Διοικητικών από βδομάδα και μαζί με τα Λύκεια πλήρες άνοιγμα το Δικαστηρίων;  

Πλέον είναι απόλυτα σαφείς και το λένε σε όλους τους τόνους: Οι δικηγόροι δεν αντέχουν άλλο και ζητούν επιτακτικά και σε όλα τα επίπεδα να ανοίξουν όλες οι διαδικασίες (με μέτρα υγειονομικής προστασίας) στα δικαστήρια.

Η αλήθεια είναι ότι κυρίως στα Ποινικά Δικαστήρια ο συνωστισμός είναι μεγάλος. Οι αίθουσες είναι μικρές κυρίως για πολυπληθείς δίκες. Όμως οι εμπλεκόμενες πλευρές οφείλουν να βρουν λύση γιατί η κατάσταση δείχνει πως πλέον έχει φτάσει στο απροχώρητο.

Η απάντηση από την πλευρά της Πολιτείας είναι επίσης αιτιολογημένη: Το άνοιγμα πρέπει να είναι ασφαλές( ει δυνατόν) και προφανώς με πλήρη έγκριση από την Επιτροπή.

Οικονομική ασφυξία

Οι δικηγόροι, μια επαγγελματική κατηγορία που δεν σιτίζεται ή επιδοτείται από το Κράτος , βρίσκονται στην κόψη του ξυραφιού της οικονομικής εξαθλίωσης . Και προφανώς το θέμα δεν είναι οι 30-40 προβεβλημένοι μεγαλοδικηγόροι που αντέχουν κάθε κρίση , αλλά η πλειονότητα των μεσαίων στρωμάτων και κυρίως οι νέοι δικηγόροι που βρίσκονται ένα βήμα πριν κλείσουν τα γραφεία τους.

Πρόσφατα το dikastiko.gr δημοσίευσε  ( Διαβάστε ΕΔΩ) συγκεκριμένους αριθμούς που απεικονίζουν την κρίση:  «Τον Μάρτιο τα γραμμάτια προείσπραξης μειώθηκαν κατά 70.353 (-94,18%), τον Απρίλιο τα γραμμάτια μειώθηκαν κατά 102.385 (-95,30%), τον Μάιο τα γραμμάτια μειώθηκαν κατά 53.622 (- 63,48%), ενώ κατά το μήνα Νοέμβριο τα γραμμάτια μειώθηκαν κατά 53.499 (- 45,29%) σε σχέση με τις αντίστοιχες περσινές περιόδους».

Η στιγμή

Τη στιγμή λοιπόν που άκουσαν τις συζητήσεις (ή τις αποφάσεις) για τα σχολεία, την αγορά, την εστίαση , τις μετακινήσεις εντός νομού και κυρίως για τα χιονοδρομικά, υπήρξε μια έκρηξη άνευ προηγουμένου. Η οργή καταγράφεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στην καθημερινότητα στους δικηγορικούς διαύλους , στους δικηγορικούς Συλλόγους ή στα δικαστήρια. Η ώρα λοιπόν για τους δικηγόρους είναι τώρα. Όταν μάλιστα ουσιαστική βοήθεια από το Κράτος δεν έχουν πάρει, ούτε καν (ακόμα) τα 400 ευρώ από δικά τους χρήματα στον ΟΑΕΔ.

Πιλοτικά  

Εξ ου και οι οργισμένες ανακοινώσεις από τον ΔΣΑ  ( Διαβάστε ΕΔΩ) με επιτακτικό το αίτημα για άμεσο άνοιγμα. 

Οι πληροφορίες του dikastiko.gr πάντως αναφέρουν πως την επόμενη βδομάδα , από 25/1 δηλαδή θα ανοίξουν πιλοτικά οι επιπλέον διαδικασίες (π.χ και δίκες) στο ΣτΕ και στα Διοικητικά Δικαστήρια που ούτως ή άλλως γίνονται χωρίς διαδίκους.

Αν όλα πάνε καλά , τότε η μεγάλη ώρα θα είναι την μεθεπόμενη εβδομάδα, αν δοθεί το πράσινο φως από τους ειδικούς για τα Λύκεια , οπότε τότε θα ανοίξουν όλες οι διαδικασίες στα Δικαστήρια της χώρας με μέτρα προφύλαξης.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ