Δευτέρα 29 Απριλίου 2024

Θέμης Σοφός: Η κυβέρνηση οφείλει πλέον να ανοίξει ΟΛΑ τα Δικαστήρια και ΟΛΕΣ τις δικαστικές διαδικασίες

"Τα κλειστά Δικαστήρια ζημιώνουν έναν από τους πιο παραγωγικούς κλάδους της μεσαίας τάξης. Οι δικηγόροι είμαστε νοήμονες και υπεύθυνοι, ώστε να τηρούμε τους κανόνες που θέτουν οι ειδικοί. Θέλουμε να είμαστε δραστήριοι και παραγωγικοί, και να γυρίσουμε το συντομότερο στη δουλειά μας" επισημαίνει ο κύριος Σοφός.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Θέμης Σοφός: Η κυβέρνηση οφείλει πλέον να ανοίξει ΟΛΑ τα Δικαστήρια και ΟΛΕΣ τις δικαστικές διαδικασίες

Τι σκέφτηκε η Κυβέρνηση και κατάλαβε ότι πρέπει να λειτουργήσει το εμπόριο υπό κανόνες και προϋποθέσεις; Γιατί δεν σκέφθηκε το ίδιο και για τον κλάδο μας; Τι είναι αυτό που κρατά τα Δικαστήρια κλειστά; συνάθροιση προσώπων έχουμε και στις δύο κατηγορίες.

Η διαφορά είναι προφανής: Στην πρώτη περίπτωση δεν αντέχει ο κρατικός προϋπολογισμός.

Στη δεύτερη περίπτωση δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα καθώς δεν προσφέρεται οικονομική στήριξη στους δικηγόρους.

Τα κλειστά Δικαστήρια ζημιώνουν έναν από τους πιο παραγωγικούς κλάδους της μεσαίας τάξης. Οι δικηγόροι είμαστε νοήμονες και υπεύθυνοι, ώστε να τηρούμε τους κανόνες που θέτουν οι ειδικοί. Θέλουμε να είμαστε δραστήριοι και παραγωγικοί, και να γυρίσουμε το συντομότερο στη δουλειά μας.

Επειδή φαίνεται για κάποιους εκ του δημοσίου βίου στην Ελλάδα ο διάλογος μεταξύ ετεροφρόνων είναι αδύνατος και μεταξύ ομοδόξων περιττός, κι επειδή μου αρέσει να μιλώ δημοσίως με ευθύτητα και συνέπεια προς όλες τις πλευρές, εκτιμώ ότι η Κυβέρνηση εκδηλώνει αντιφατική στάση, με το άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων και τη μερική – με το σταγονόμετρο – λειτουργία της Δικαιοσύνης, γι’αυτό: Οφείλει πλέον να ανοίξει ΟΛΑ τα Δικαστήρια και ΌΛΕΣ τις δικαστικές διαδικασίες με τήρηση των κανόνων ασφάλειας και υγιεινής!

Κάθε άλλη θέση, βλέποντας να ανοίγουν όλα τα (μεγάλα ή μικρά) εμπορικά καταστήματα, είναι ανειλικρινής και προσβλητική! Τα Δικαστήρια και όλες οι δικαστικές διαδικασίες πρέπει να ανοίξουν συνολικά και ανεξαιρέτως το αργότερο την 25 Ιανουαρίου 2021.

Θέμης Σοφός – Δικηγόρος, μέλος ΔΣ ΔΣΑ

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ