Σάββατο 10 Ιουνίου 2023
ΕΚΛΟΓΕΣ 2023 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ - ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
ΕΚΛΟΓΕΣ 2023 ΧΑΡΤΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ

Γιατί ο Αρ. Φλώρος ζητεί να κληθούν ως μάρτυρες οι Γ. Σμπώκος και Ευθ. Γιαννουσάκης

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Γιατί ο Αρ. Φλώρος ζητεί να κληθούν ως μάρτυρες οι Γ. Σμπώκος και Ευθ. Γιαννουσάκης

Την κλήτευση δυο προσώπων (μεταξύ άλλων) ως μαρτύρων για την υπόθεσή του ζητεί ο Αριστείδης Φλώρος στη 19σέλιδη κατάθεσή του στην οποία κάνει αναδρομή στην υπόθεση Energa και περιγράφει τις συναντήσεις με τους δικηγόρους στη φυλακή, ενόψει της δίκης για την απόπειρα δολοφονίας του προφυλακισμένου σήμερα δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου.

Ο Αρ. Φλώρος ζητεί να καταθέσουν ο πρώην γενικός γραμματέας Εξοπλισμών Γιάννης Σμπώκος και ο καταδικασμένος σε ισόβια για την υπόθεση του «Noor 1» εφοπλιστής Μάκης Γιαννουσάκης. Όπως αναφέρει στην κατάθεσή του(όπως γράφει η Καθημερινή)  στον ειδικό εφέτη ανακριτή που ερευνά τη λεγόμενη «μαφία του Κορυδαλλού», υπήρξε συγκρατούμενος μαζί τους στο ψυχιατρείο του Κορυδαλλού και στις φυλακές Χαλκίδας.

Προέτρεψε, μάλιστα, τον ανακριτή να τους εξετάσει ως μάρτυρες στην υπό έρευνα υπόθεση. «Γνώριζε (σ.σ.: ο Σμπώκος) κι από εμένα προσωπικά και από κουβέντα με τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο, λόγω γνωριμίας τους, για τον εκβιασμό που έχω αναφέρει, όπως επίσης και για την κατάσταση που επικρατούσε στο ψυχιατρείο, που σχετιζόταν με μένα. Ήταν ο μοναδικός που είχε καταδικαστεί για αδικήματα του λευκού κολάρου και ήταν ο μοναδικός κρατούμενος που είχα έρθει πιο κοντά», κατέθεσε στον ανακριτή. Ο Γιαννουσάκης, αντίστοιχα, φέρεται να έγινε αποδέκτης απειλητικών μηνυμάτων από τα αρχηγικά μέλη της «μαφίας του Κορυδαλλού», προκειμένου με τη σειρά του να τα μεταφέρει στον Φλώρο. «Μου είπε (σ.σ.: ο Γιαννουσάκης) ότι πήγαν δύο φορές στο κελί του οι Αλβανοί Μπάκο και Κλόντι και του είπαν να μου μεταφέρει το εξής μήνυμα: “Πες στον Φλώρο να μας δώσει ενάμισι εκατομμύριο γιατί αλλιώς η αδελφή του και τα παιδιά της είναι τελειωμένα”».

«Γνώριζαν»

Για την υπόθεση ενημερώθηκε το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας δίχως ωστόσο –όπως καταγγέλλει ο Φλώρος– οι αστυνομικοί της υπηρεσίας να λάβουν κατάθεση από τον Μάκη Γιαννουσάκη.

Σε ό,τι αφορά τις επαφές και διαπραγματεύσεις ενόψει της δίκης –το φθινόπωρο του 2017– για την απόπειρα δολοφονίας του Γιώργου Αντωνόπουλου, ο Φλώρος κατέθεσε ότι ήταν ο συνήγορός του, Μιχάλης Ζαφειρόπουλος, αυτός που επεδίωξε να συναντηθεί με τον 65χρονο δικηγόρο και τους συνηγόρους του Θόδωρο Παναγόπουλο και Αλέξανδρο Λυκουρέζο, προκειμένου «να διερευνήσει τους λόγους για τους οποίους πίστευαν τη δική μου ενοχή».

«Στη συνάντηση αυτή ζητήθηκε μεγάλο οικονομικό αντάλλαγμα και συγκεκριμένα το ποσό των πέντε εκατομμυρίων ευρώ, προκειμένου να παραιτηθούν από πολιτική αγωγή εναντίον μου, να καταθέσει ο Αντωνόπουλος ως μάρτυρας ότι δεν πιστεύει ότι είμαι εγώ ο ηθικός αυτουργός και να δώσουν εντολή στους Αλβανούς συγκατηγορούμενούς μου να άρουν κι αυτοί τις καταθέσεις τους», ισχυρίστηκε ο 40χρονος διευθύνων σύμβουλος της Energa.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ