Σάββατο 27 Απριλίου 2024

Β. Καπερνάρος: Σας κρύβουν την κατάργηση της ουσιαστικής Τοπικής Αυτοδιοίκησης!

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Β. Καπερνάρος: Σας κρύβουν την κατάργηση της ουσιαστικής Τοπικής Αυτοδιοίκησης!

Πάντα φωνάζαμε ότι μας κοροϊδεύουν και μας εξαπατούν. Γι’ αυτό ήθελαν «καπελωμένη» την προσωπικότητά μας και καπελωμένους τους Δήμους με τους «δικούς τους» Δημάρχους.

Αναλύει ο δικηγόρος και Υποψήφιος Δήμαρχος Βασίλης Καπερνάρος

Για να καταργήσουν σιγά σιγά το Σύνταγμα, τους θεσμούς και τις εστίες αυτοδιοίκησης, κοινωνικής συνοχής και συμμετοχής που ήταν ανέκαθεν οι Δήμοι και οι κοινότητες.

Ιδού η απόδειξη:

Με το νόμο 4539 του Μαΐου του 2018 (ΦΕΚ 89) συστάθηκε ανώνυμη εταιρεία με το διακριτικό τίτλο «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΑΘΗΝΑΣ ΑΕ» η οποία από καταχωρήσεως του καταστατικού της στο Γ.Ε.ΜΗ, απέκτησε νομική προσωπικότητα και λειτουργεί χάριν του δημοσίου συμφέροντος, σύμφωνα με τους κανόνες της ιδιωτικής οικονομίας.

Την εποπτεία κατά την άσκηση των δραστηριοτήτων της, ασκούν από κοινού οι Υπουργοί Επικρατείας Φλαμπουράρης και Υποδομών και Μεταφορών Σπίρτζης .

Τη διοίκηση της εταιρείας ασκεί το επταμελές Διοικητικό Συμβούλιο με πρόεδρο και διευθύνοντα Σύμβουλο τον Ν. Μπελαβίλα, αρχιτέκτονα και κομματικό υποψήφιο δήμαρχο Πειραιά με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο ορίζεται με απόφαση Φλαμπουράρη-Σπίρτζη και η θέση του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου είναι πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης με αποδοχές που καθορίζονται με κοινή απόφαση των Φλαμπουράρη-Σπίρτζη και Τσακαλώτου.

Ο σκοπός της ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ Α.Ε. είναι: (προσέξτε τις επί λέξει διατυπώσεις) «ο συντονισμός του σχεδιασμού, ο προγραμματισμός και η υλοποίηση αναπλάσεων εντός των ορίων του Δήμου Αθηναίων, ιδίως στο κέντρο της πόλης των Αθηνών, με έμφαση στις περιοχές του εμπορικού τριγώνου και των προσφυγικών της Λ.Αλεξάνδρας»

Επίσης, η προαναφερθείσα εταιρεία, « δύναται, κατά παρέκκλιση κάθε άλλης διάταξης να αξιοποιεί εγκαταλελειμμένα, κενά ή ανενεργά κτήρια καθώς και ακάλυπτους χώρους μεταξύ πολυκατοικιών (…) να αποκαθιστά διατηρητέα κτήρια (…) να αναλαμβάνει δράσεις ενίσχυσης της νεοφυούς και καινοτόμου επιχειρηματικότητας (…) ανάδειξης τουριστικού χαρακτήρα των περιοχών (…)»κ.λ.π.

Για την εξυπηρέτηση των σκοπών της η ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΑΘΗΝΑΣ ΑΕ,«δύναται ενδεικτικώς να προβεί:» (προσέξτε ιδιαιτέρως εδώ)«Στην εκτέλεση έργων ή ανάθεση σε τρίτους έργων ανάπλασης» και στη «διενέργεια αρχιτεκτονικών διαγωνισμών και εν γένει διαγωνιστικών διαδικασιών για τις προς ανάθεση μελέτες»

Οι πόροι της εταιρείας είναι (μεταξύ άλλων):

  1. Οι πρόσοδοι από τη διαχείριση και αξιοποίηση των περιουσιακών στοιχείων (που αναφέρονται στο σκοπό)
  2. »Επιχορηγήσεις του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων , (…) που συγχρηματοδοτούνται ή χρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση ή Διεθνείς Οργανισμούς ή Εθνικούς πόρους», «Δωρεές, κληρονομιές, κληροδοσίες, χορηγίες.»

Αθηναία-Αθηναίε,

Τα συστημικά κόμματα με τους «δικούς τους» υποψήφιους των στημένων «ντιμπέϊτ» σας αποκρύπτουν την πραγματικότητα της κατάργησης της ουσιαστικής Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αντί να δεσμευτούν, την επόμενη μέρα, για την κατάργηση αυτής της νομοθετικής χυδαιότητας.

Με αυτό το νόμο-τερατούργημα οι θεσμοί και το Σύνταγμα της χώρας καταργούνται και αντ’ αυτών … οι «Γουλιμήδες».

Θα τους το επιτρέψεις; Θα τους ανεχθείς; Εμείς ΟΧΙ.

Για την υπερηφάνεια μας, για την αξιοπρέπειά μας, για την Αθήνα μας. «Αθήνα, το σπίτι μας!»

ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΠΕΡΝΑΡΟΣ Υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ