Κυριακή 01 Οκτωβρίου 2023

Αστέριος Βασιλάκος: Μουζάκι….η Ανοχύρωτη Πόλη

"Απαιτούνται Τώρα Αντιπλημμυρικά Έργα Υποδομής και Απόδοση Ευθυνών…".

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Αστέριος Βασιλάκος: Μουζάκι….η Ανοχύρωτη Πόλη dikastiko.gr

Από το βράδυ της περασμένης Τρίτης για μία ακόμα φορά μετά τον Ιανό, βιώνουμε τραγικά γεγονότα από τη Θεομηνία «Daniel» με την ανατριχιαστική βοή των νερών του Παμίσου να αντηχεί σε όλη την κωμόπολη, τη θλιβερή εικόνα του πεσμένου Γυμναστηρίου! τα χιλιάδες κυβικά λύματα! Βοθρολύματα! και λασπόνερα! στους δρόμους και μέσα στα σπίτια μας και τις κραυγές αγωνίας! των κατοίκων, στη Λυκούργου &Ρήγα Φεραίου, στα Καλαντζέϊκα, στην Καισαριανή, στον Παλαιοχωρίτη, στη Μάγειρα, στη Βασιλείου, στην Παρθενώνος, στη Σόλωνος, κ.ά.

Όλοι ανεξαιρέτως σήμερα φωνάζουν αγανακτισμένοι για έλλειψη 100 μ περίπου αντιπλημμυρικής προστασίας! και για τετραετή εγκληματική παράλειψη καθαρισμού φρεατίων! και ρέματος Παλαιοχωρίτη, παρά τις δημόσιες προτάσεις μας για άμεση κατασκευή έργων Αστικού Δικτύου Αποχέτευσης, Συλλογής, Μεταφοράς και διάθεσης Όμβριων Κωμόπολης Μουζακίου.

Αυτή δυστυχώς είναι η πραγματικότητα για τα δήθεν μεγάλα έργα! Δεν θωρακίστηκε το Μουζάκι! Δεν διδαχθήκαμε από τον Ιανό αν και ξοδεύτηκαν εκατομμύρια ευρώ! για αποκατάσταση βλαβών. Δυστυχώς όμως στο κρίσιμο σημείο που χτύπησε πάλι ο Πάμισος ήταν τα «παράνομα λατομεία! Από όπου γινόταν η λεηλασία εκατομμυρίων κυβικών αδρανών υλικών εν γνώσει όλων!».

Και σα να μην έφταναν αυτά μέχρι προχθές ο Δήμος Μουζακίου στη συμβολή των οδών Ερμού, Δημοκρατίας και Δεληγιάννη με τη Σ.Α.Τ.Α των Μουζακιωτών έφτιαχνε

Πεζοδρόμια Πολυτελείας! αντί να ανοίξει τα βουλωμένα στο δρόμο και δίπλα στην Πλατεία Γ. Πασσιαλή φρεάτια! Και να προστατέψει τη δημόσια υγεία.

Αστέριος Βασιλάκος

dikastiko.gr

Αυτή η προκλητικά συνεχιζόμενη υποβάθμιση της ζωής μας προφανώς δεν έγινε αντιληπτή ακόμα από τους αρμόδιους του Δήμου Μουζακίου.

Πνιγήκαμε στην κυριολεξία από άγνοια, χάθηκαν αναιτιολόγητα περιουσίες, δεν εφαρμόστηκε σχέδιο αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών και δεν κλήθηκαν τα θεσμικά όργανα και υπηρεσίες Δήμου και Κοινότητας να προσφέρουν τη βοήθειά τους παρά το γεγονός ότι, τέθηκαν κατ επανάληψη στη διάθεση των αρμοδίων!

Είναι λυπηρό και ντροπή για την αιρετή αυτοδιοίκηση να μην αναγνωρίζουν τον εκλεγμένο Πρόεδρο του Συμβουλίου Δ.Κ Μουζακίου, την ίδια στιγμή που εξωθεσμικά παράκεντρα εξουσίας από υποψήφιους του συνδυασμού του Δημάρχου, «διοικούν αυθαίρετα την Κοινότητα Μουζακίου κατ εντολήν του!» όπως δηλώνουν οι ίδιοι, συμμετέχοντας ως «καλοί Σαμαρείτες σε προεκλογικές και με πολιτική σκοπιμότητα» διανομές εμφιαλωμένου νερού, τροφίμων και φαρμάκων. Το χειρότερο δε όλων Συνοδεύουν με μια περίεργη καθεστωτική! αντίληψη Επιτροπές Εκτίμησης Ζημιών Ως υπεύθυνα κλιμάκια στελεχών δημοτικής διοίκησης!

Επιτέλους οι διοικούντες το Δήμο Μουζακίου πρέπει να ελεγχθούν για να αντιληφθούν ότι, οφείλουν να σέβονται τα θεσμικά όργανα της αυτοδιοίκησης και να προστατεύουν με υπευθυνότητα και σοβαρότητα τους Πολίτες και τις περιουσίες τους. Οι καιροί άλλαξαν και είναι εγκληματικό η κάθε κακοκαιρία να μας Πνίγει!

«Απαιτούνται Τώρα Αντιπλημμυρικά Έργα Υποδομής και Απόδοση Ευθυνών…».-

Μουζάκι 10/9/2023

*Αστέριος Γ. Βασιλάκος, Πρόεδρος Συμβουλίου Δημοτικής Κοινότητας Μουζακίου

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ