Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Χαράλαμπος Αναλυτής: Μια απάντηση στο άρθρο του Δημήτρη Αναστασόπουλου

Σε καλώ κ. Αναστασόπουλε να ανακαλέσεις τα περί διορισμού μου από τον Πρόεδρο του ΔΣΑ , γιατί οφείλουμε ,όπως και εσύ γράφεις, «να μιλάμε τη γλώσσα της ειλικρίνειας τόσο μεταξύ μας, όσο και μεταξύ των συναδέλφων μας».

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Χαράλαμπος Αναλυτής: Μια απάντηση στο άρθρο του Δημήτρη Αναστασόπουλου dikastiko

Απάντηση στο άρθρο του Δημήτρη Αναστασόπουλου Συμβούλου του ΔΣΑ με θέμα περί Πειθαρχικής διαδικασίας που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα σας στις 24/8/2021.

Κύριε Αναστασόπουλε πριν αναφερθείς στο πρόσωπό μου ως Προέδρου της Ολομέλειας των Πειθαρχικών Συμβουλίων , όφειλες να γνωρίζεις και αν δεν γνώριζες όφειλες να ρωτήσεις, ή να ανατρέξεις στα πρακτικά του ΔΣ του ΔΣΑ για να πληροφορηθείς ότι δεν με διόρισε Πρόεδρο των Πειθαρχικών Συμβουλίων ο Πρόεδρος του ΔΣΑ Δημήτρης Βερβεσός, αλλά επειδή ήμουν ο αρχαιότερος μεταξύ των συναδέλφων δικηγόρων -πειθαρχικών συμβούλων σε έτη δικηγορίας, (έχω 52 έτη δικηγορίας με αριθμό μητρώου ΔΣΑ 3447), αυτοδίκαια σύμφωνα με το άρθρο 4 του Κανονισμού Λειτουργίας των Πειθαρχικών Συμβουλίων , είμαι Πρόεδρος της Ολομέλειας των και Πρόεδρος του 6ου Πειθαρχικού Συμβουλίου.

Δεν ζήτησα ούτε από σένα, ούτε από κανένα σύμβουλο του ΔΣΑ να με διορίσει στο Πειθαρχικό Συμβούλιο. Αν είχες αντίρρηση για το πρόσωπό μου είχες κάθε δικαίωμα να την διατυπώσεις στο Συμβούλιο του ΔΣΑ . Τώρα μετά από τέσσερα χρόνια και ενόψει δικηγορικών εκλογών είναι αργά για δάκρυα και είναι ανέντιμο να γράφεις αναλήθειες και να μην μιλάς τη γλώσσα της ειλικρίνειας που την επικαλείσαι.

Ακόμη όπως γνωρίζεις ο υιός μου Στάθης Αναλυτής εξελέγη πρώτος σε σταυρούς από την παράταξη και δεύτερος από τους εκλεγμένους συμβούλους του ΔΣΑ. Εξελέγη δε Αντιπρόεδρος του ΔΣΑ κατόπιν δυο μυστικών ψηφοφοριών, έναντι δυο άλλων υποψηφίων. Επομένως δεν φρόντισε ο Πρόεδρος του ΔΣΑ να εκλεγεί Αντιπρόεδρος.

Κύριε Αναστασόπουλε είναι δικαίωμα του κάθε συναδέλφου και συναδέλφισσας να ψηφίσει τον υποψήφιο Πρόεδρο που επιθυμεί. Τα κριτήρια για μένα είναι: Η εμπειρία , το ήθος , η γνώση των προβλημάτων και η προηγούμενη προσπάθειά του στην επίλυση αυτών. Τον Δημήτρη Βερβεσό υποστήριξα στις εκλογές του 2017, γιατί επί χρόνια και πριν θέσω υποψηφιότητα ως Πρόεδρου του ΔΣΑ ανήκαμε στην ίδια συνδικαλιστική παράταξη , και γνωρίζω την εμπειρία , το ήθος,την αγωνιστικότητά του και πιστεύω στις ικανότητές του.

Εσένα το 2017 παρότι δεν σε γνώριζα καλά , σε εκτιμούσα και ποτέ δεν απέτρεψα συνάδελφο, ή συναδέλφισσα να σε ψηφίσει , ούτε ποτέ θα πράξω αυτό για κανένα. Η μακρά εμπειρία μου ως μαχόμενου Δικηγόρου, Συμβούλου του ΔΣΑ και Πρόεδρου του Ταμείου Προνοίας Δικηγόρων Αθηνών με δίδαξαν να εκτιμώ τους δικηγόρους σε οποιαδήποτε συνδικαλιστική παράταξη και αν ανήκουν και σε οποιαδήποτε πολιτικό, ή κοινωνικό χώρο. Αυτό θα πράττω σε όλη τη διάρκεια της Δικηγορίας διάρκεια της ζωής μου.

Σε καλώ λοιπόν κ. Αναστασόπουλε να ανακαλέσεις τα περί διορισμού μου από τον Πρόεδρο του ΔΣΑ , γιατί οφείλουμε ,όπως και εσύ γράφεις, «να μιλάμε τη γλώσσα της ειλικρίνειας τόσο μεταξύ μας, όσο και μεταξύ των συναδέλφων μας».

Χαράλαμπος Αναλυτής, Δικηγόρος Παρ΄ Αρείω Πάγο

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ