Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Δημήτρης Γκαβέλας: Επί ξυρού ίσταται ακμής

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Δημήτρης Γκαβέλας: Επί ξυρού ίσταται ακμής dikastiko

Η επέλαση του ιού στη χώρα μας επέφερε δομικές αλλαγές στην προσωπική και επαγγελματική ζωή όλων μας. Θεός οίδε για πόσο. Η έγκυρη λήψη σκληρών μέτρων φαίνεται να έχει αποτέλεσμα. Ανέκαθεν ο Δικηγόρος προέτασσε τα στήθη του στους αγώνες. Ριψάσπιδες δεν υπήρξαμε ποτέ. Μη λησμονούμε όμως την δεκαετή οικονομική κρίση που μας φόρτωσε στις πλάτες το πολιτικό προσωπικό της χώρας, ωσάν να επρόκειτο για τον Άτλαντα.

Η αναστολή που, ορθά, αποφασίστηκε στο χώρο της Δικαιοσύνης είναι βέβαιον ότι θα αφήσει στο δικηγορικό σώμα πληγή χαίνουσα. Δεν έχω κρύψει ότι διάκειμαι ευμενώς έναντι του προσώπου του πρωθυπουργού. Η εξαγγελία από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό υπήρξε ανακουφιστική. Νιώσαμε ότι πολίτης και πολιτεία γίναν ξανά ένα. Αίφνης μας μαστίγωσε η ανάκληση της εξαγγελίας. Δεν πρόκειται για τα θέλγητρα των 800 ευρώ. Σας διαβεβαιώ για πολλούς συναδέλφους μου είναι ζήτημα επιβίωσης και αυτά τα 800 ευρώ. Εξάλλου οι υποχρεώσεις δεν αναστέλλονται. Είναι το γέρας, η τιμή του Σώματος.

Αντί αυτών; 600 ευρώ υπό τη μορφή επιταγής για την κατάρτισή μας. Μα, αυτή την επιταγή θα την εισπράξει κάποιος άλλος…

Μπορούσε να αποκλείσει εξαρχής η Κυβέρνηση την καταβολή βοηθημάτων με το σκεπτικό ότι προέχει η διοχέτευση πόρων στην Υγεία και στην Εθνική Άμυνα. Η απόφαση αυτή προδίδει τα όνειρα και τις προσδοκίες όχι των Δικηγόρων, αλλά του πολίτη έναντι της πολιτείας. Η ανεπάρκεια του εθνικού συστήματος Υγείας υπήρξε η αιτία της απαγόρευσης άσκοπων μετακινήσεων. Συμφωνήσαμε με το μέτρο. Με έργα. Αποδώστε μας αυτό που αξίζουμε: το σεβασμό!

Τα όνειρα και οι προσδοκίες επί ξυρού ίστανται ακμής!

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ