Σάββατο 27 Απριλίου 2024

Ιωάννα Π. Λαχανά: Γαία πυρί μειχθήτω

Αδιανόητο να μη χρησιμοποιούνται τα drones στην αντιμετώπιση πυρκαγιών, αναφέρει σε επιστολή προς την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό και τους αρχηγούς των κομμάτων.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ιωάννα Π. Λαχανά: Γαία πυρί μειχθήτω dikastiko

Είναι αδιανόητη η επίμονη ή/και επιλογή της μη χρήσης drones για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών από τους αρμόδιους κυβερνητικούς αυτοδιοικητικούς και δημόσιους φορείς ενώ η καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος έχει φτάσει σε μη αναστρέψιμο σημείο.

Είναι αδιανόητο να μη χρησιμοποιείται ένα φθηνό τεχνολογικό μέσο για εναέρια κατόπτευση σε 24ωρη βάση, αλλά και πυρόσβεση για το σύνολο του εδάφους της χώρας.Δεν απαιτούνται ίσως περισσότερα από 2.000 drones. Το κόστος αγοράς και χρήσης είναι αμελητέο, ενώ το όφελος “αστρικό” στην κυριολεξία.

Με τη χρήση drones θα εντοπίζονται τυχόν εμπρηστές άμεσα ή μετά από ημέρες ,αν χρησιμοποιούν βραδυφλεγείς μηχανισμούς, ταυτόχρονα οι πυρκαγιές θα εντοπίζονται με την έναρξή τους για να ακολουθήσουν drones κατάσβεσης με μεταφορά και ρίψη νερού χωρίς τον κίνδυνο απώλειας πανάκριβου αεροπορικού υλικού και κυρίως έμψυχου ιπτάμενου προσωπικού.

Πρόσθετο πλεονέκτημα είναι η δυνατότητα πτήσεων τη νύχτα και σε πολύ άσχημες καιρικές συνθήκες.

Για τα κόμματα της αντιπολίτευσης μία μόνο φράση: Η κριτική είναι πάντα πιο εύκολη από τα έργα, όμως για το λαό η ευθύνη βαραίνει όλο το πολιτικό σύστημα.

Δεν υπάρχει άλλωστε κανένας λόγος να καταγραφείτε (η κυβέρνηση βέβαια πρώτη), ως σύγχρονοι Νέρωνες.

Πιέστε λοιπόν με τη σειρά σας ,ώστε η χώρα να οργανώσει πρόληψη και άμυνα για τις πυρκαγιές με την αγορά και χρήση εκατοντάδων για κάθε περιφέρεια DRONES.

Είναι η μόνη αξιόπιστη και αποτελεσματική λύση με την προμήθεια (αγορά- χρήση) να είναι δυνατόν να γίνει ταχύτατα .

Και για να μην υπάρχει και η απειροελάχιστη παρεξήγηση : Κανείς από εμάς (εμένα και τους συνεργάτες μου) δεν έχει καμία απολύτως σχέση με εταιρείες παραγωγής και εμπορίας DRONES

* Δικηγορικό Γραφείο Ιωάννας Π. Λαχανά και Συνεργατών

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ