Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Στ. Γεωργόπουλος: Επιβάλλεται να εμβολιαστούν άμεσα – Όλοι οι δικαστές οι εισαγγελείς και οι Δικαστικοί Υπάλληλοι

Αν συνεχιστεί (οπως φαινεται) η κατάσταση με τα κρούσματα , τα δικαστήρια δεν θα λειτουργήσουν μέχρι τον Ιούνιο, κάτι που θα εχει ανυπολόγιστες συνέπειες για τα επόμενα χρόνια ως προς τη διαχείριση των δικογραφιών που εκκρεμούν

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Στ. Γεωργόπουλος: Επιβάλλεται να εμβολιαστούν άμεσα –  Όλοι οι δικαστές οι εισαγγελείς και οι Δικαστικοί Υπάλληλοι

Υγεία – ασφάλεια – δικαιοσύνη-παιδεία : Είναι τα βασικά κριτήρια που καθορίζουν την θέση ενός κράτους στην παγκόσμια κατάταξη του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών ως προηγμένο η μη .

Ίσως δεν θα ήταν υπερβολή να υποστηρίξει κάνεις ότι ο λόγος ύπαρξης ενός κράτους (και η αιτία για την είσπραξη φόρων) είναι να παρέχει στους πολίτες:

– περίθαλψη αν αρρωστήσουν

-Την αίσθηση ότι δεν κινδυνεύουν

-Την πεποίθηση ότι τηρούνται οι νόμοι, προστατεύονται τα έννομα αγαθά και παράλληλα διασφαλίζονται τα δικαιώματα και οι ελευθερίες τους.

-Βασική εκπαίδευση

-Ο εμβολιασμός πρώτων από όλους, όλων των εργαζομένων στα νοσοκομεία ήταν αυτονόητος.

Όμως, χωρίς να διεκδικώ το αλάθητο της άποψης μου, θεωρώ ότι έπρεπε να γίνει διαφορετική διαχείριση ως προς τα επόμενα εμβόλια.

Ίσως έπρεπε αμέσως μετα να εμβολιαστούν όλοι οι αστυνομικοί και μετα όλοι οι δικαστές, οι εισαγγελείς κ οι δικαστικοί υπάλληλοι.

Και ύστερα όλοι οι εκπαιδευτικοί.

Κάθε ημέρα γίνονται σχεδόν 30.000-35.000 εμβόλια.

Πόσος αλήθεια είναι ο συνολικός αριθμός των αστυνομικών , των δικαστών των εισαγγελέων κ των δικαστικών υπαλλήλων και των δασκάλων;

Πόσες ημέρες θα έμενε πίσω ο εμβολιασμός ανα ηλικία;

Δεν αδιαφορώ για τους άνω των 95 άνω των 85 άνω των 75. Προσπαθώ όσο μπορώ να το δω αντικειμενικά.

Θεωρώ ότι θα μπορούσαν να περιμένουν μια εβδομάδα οι ηλικίες που δεν εργάζονται, δεν εκτίθενται καθημερινά σε υποχρεωτική -εκ της εργασίας τους- επαφή με αόριστο αριθμό ανθρώπων, προκειμένου :

-να εμβολιαστεί ο αστυνομικός που έχουμε την απαίτηση να συλλάβει τον κλέφτη, να ελέγξει τον ύποπτο, να απωθήσει τον επιτιθέμενο.

-Να εμβολιαστεί ο εισαγγελέας, ο δικαστής και ο δικαστικός υπάλληλος που λαμβάνει καθημερινά απολογίες που καλείται να  δικάσει 30 υποθέσεις σε μια δικάσιμο σε κλειστή αίθουσα ή να δόσει αντίγραφα να παραλάβει νομικά έγγραφα και να προσδιορίσει δικάσιμο.

Να εμβολιαστεί ο δάσκαλος που έρχεται σε επαφή με όλους τους μαθητές.

Στους μη εργαζομένους ας εμβολιάζονταν οι πάσχοντες από αναπνευστικά νοσήματα κ οι καρκινοπαθείς.

Εφόσον όμως όλοι οι υπόλοιποι δεν κυκλοφορούν σε μεσα μαζικής μεταφοράς, δεν εκτίθενται στην εργασία τους, δεν θα ήταν παράλογο να περιμένουν μια εβδομάδα στην οποια θα εμβολιάζονταν 220-250.000 εργαζόμενοι.

Ενδεχομένως να έφταναν εμβόλια κ για τους ταμίες – υπαλλήλους σε σούπερ μάρκετ- κρεοπωλεία, τα καταστήματα που είναι έτσι κ αλλιώς ανοιχτά.)

Δεν γίνεται άλλο να περιμένει η δικαιοσύνη για να λειτουργήσει.

Αν συνεχιστεί (οπως φαινεται) η κατάσταση με τα κρούσματα , τα δικαστήρια δεν θα λειτουργήσουν μέχρι τον Ιούνιο, κατι που θα εχει ανυπολόγιστες συνέπειες για τα επόμενα χρόνια ως προς τη διαχείριση των δικογραφιών που εκκρεμούν.

Ο Σταύρος Γεωργόπουλος είναι Δικηγόρος

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ