Σάββατο 27 Απριλίου 2024

Σπυριδούλα Γεωργίου: Στις 7 Οκτωβρίου θα κριθεί η Ενοχή ΟΛΩΝ!

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Σπυριδούλα Γεωργίου: Στις 7 Οκτωβρίου θα κριθεί η Ενοχή ΟΛΩΝ!

Η στιγμή της ανακοίνωσης της Δικαστικής Απόφασης σε κάθε Ποινική Δίκη αποτελεί μία “Ιερή στιγμή” για κάθε κατηγορούμενο, φτωχό ή πλούσιο, αδύναμο ή δυνατό, διάσημο ή μη διάσημο, μία ιερή στιγμή για την ίδια τη Δημοκρατία.

Σε ένα κράτος Δικαίου σηματοδοτεί το αποτέλεσμα των εργασιών μίας κατά τον Γ.Α. Μαγκάκη “συγχορδίας οργάνων”, που εργάστηκαν θεσμικά με μοναδικό σκοπό την απονομή Δικαιοσύνης στα όσα το κατηγορητήριο αναλυτικά προσδιορίζει ως το “Αντικείμενο” της συγκεκριμένης Ποινικής Δίκης.

Η Δίκη της Χρυσής Αυγής ξεκίνησε τις εργασίες της στις 20 Απριλίου 2015 με βάση το κατηγορητήριο που συνέταξε ένας ανώτατος και πολύ έμπειρος Εισαγγελικός Λειτουργός, ο κ. Ισίδωρος Ντογιάκος, το οποίο με τη σειρά του προέκυψε σύμφωνα με το υλικό που σχηματίστηκε από την ποινική προδικασία, το οποίο και του παραδόθηκε από τις αρμόδιες αστυνομικές και ανακριτικές αρχές.

Το ΚΑΤΗΓΟΡΗΤΗΡΙΟ θα μπορούσαμε να πούμε απλά ότι είναι το “σκυρόδεμα” της Ποινικής Δίκης.

Και ο τεχνίτης που το κέντησε έχει την ανάλογη ευθύνη για τη στατικότητα αυτού του “έργου”.

Αλλαγές στο “σκυρόδεμα” μπορούν να γίνουν κατά το Νόμο εφόσον νέα στοιχεία προκύψουν και εφόσον αυτές είναι επιτρεπτές για “την στατικότητα του κτιρίου”.

Το Α’ Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων που δικάζει τη Χρυσή Αυγή, θα πρέπει να γνωρίζουμε καθαρά όλοι μας, ότι είχε μπροστά του ένα συγκεκριμένο υλικό επί του οποίου έπρεπε να διεξάγει μία αποδεικτική διαδικασία στο ακροατήριο.

Το Δικαστήριο δεν θα προβεί στο σχηματισμό δικανικής πεποίθησης για το εάν οι 18 βουλευτές – κατηγορούμενοι της Χρυσής Αυγής και οι υπόλοιποι 51 κατηγορούμενοι (69 συνολικά κατηγορούμενοι) δεν πιστεύουν στη Δημοκρατία ή αν είναι φασίστες ή αν ασπάζονται την ιδεολογία του νεοναζισμού κ.λπ αλλά σύμφωνα με το κατηγορητήριο:

Για το εάν συγκρότησαν, εντάχθηκαν ή συμμετείχαν ως μέλη σε μία δομημένη και με διαρκή δράση ομάδα ή οργάνωση που επιδίωκε με συστηματικό τρόπο τη διάπραξη περισσοτέρων κακουργημάτων (βλεπ.αναλυτικά Άρθρο 187 ΠΚ) Για το εάν ευθύνονται κατά το νόμο για την απόπειρα ανθρωποκτονίας του Αμπουζίντ Εμπάρακ (Πέραμα, 12 Ιουνίου 2012). Για το εάν ευθύνονται κατά το νόμο για την απόπειρα ανθρωποκτονίας στελεχών του ΚΚΕ και μελών του ΠΑΜΕ (Πέραμα, 13 Σεπτεμβρίου 2013) και Για το εάν ευθύνονται κατά το νόμο για την ανθρωποκτονία εκ προθέσεως του Παύλου Φύσσα (Κερατσίνι, 18 Σεπτεμβρίου 2013).

Πέντε χρόνια διεξαγωγής της ακροαματικής διαδικασίας είναι ένας τεράστιος χρόνος στα δικαστικά χρονικά.

Τη Δίκη παρακολούθησαν οργανώσεις, κόμματα, παρατηρητήρια, πνευματικές προσωπικότητες, καθηγητές του Δικαίου στο όνομα της Δημοκρατίας.

Είχαμε lifestyle παρουσίες με κάμερες και φωτογράφους που συμπαρίστατο στους συγγενείς των θυμάτων στο όνομα της Δημοκρατίας.

Είχαμε συγγραφή και παρουσιάσεις βιβλίων στο όνομα της Δημοκρατίας.

Είχαμε εκδηλώσεις πολιτικών κομμάτων στο όνομα της Δημοκρατίας.

Είχαμε καλλιτεχνικές εκδηλώσεις στο όνομα της Δημοκρατίας.

Είχαμε τα πάντα στο όνομα της Δημοκρατίας.

Και Δεν είχαμε το απλό στο όνομα της Δημοκρατίας.

Την κατάθεση μίας μηνύσεως ή μίας μηνυτήριας αναφοράς για πράξεις ή παραλείψεις των ανωτέρω κατηγορουμένων της Χρυσής Αυγής ή και άλλων προσώπων που σχετίζονται με τα τελευταία, τα οποία προσέβαλλαν ή αποπειράθηκαν να προσβάλουν το ισχύον πολίτευμα της Ελλάδος, ήτοι της προεδρευομένης Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας ή εγκλημάτων κατά πολιτικών σωμάτων και της Κυβέρνησης ή εγκλημάτων επί προσβολών κατά της πολιτειακής εξουσίας.

Έχει χαραχθεί βαθιά στη μνήμη μου η συντονισμένη εκδίωξη του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Κάρολου Παπούλια από την παρέλαση στη Θεσσαλονίκη στις 28 Οκτωβρίου 2011.

Ένα γεγονός για το οποίο πιστεύω ότι οι αρχές ασφαλείας της χώρας και η ΕΥΠ διαθέτει ακόμη στοιχεία για το πώς και από ποιούς και με τη συμμετοχή ποίων χάθηκε ο έλεγχος και αναγκάστηκε ένας Δημοκράτης – αγωνιστής και Πρόεδρος της Δημοκρατίας να αποχωρήσει δακρυσμένος από το χώρο.

Σήμερα, απομένουν λίγες ημέρες για την ανακοίνωση της Δικαστικής Απόφασης και κάθε Ελληνας Πολίτης έχει λάβει γνώση τα εξής:

Ότι το κατηγορητήριο δεν άλλαξε. Δεν έχουμε καμία μεταβολή των αρχικών κατηγοριών. Ότι ο Γιώργος Ρουπακιάς ομολόγησε ότι αυτός σκότωσε τον Παύλο Φύσσα δηλώνοντας όμως ταυτόχρονα ότι δεν υπήρξε ποτέ μέλος της Χρυσής Αυγής. Ότι η αξιότιμη κα εισαγγελέας πρότεινε επί της ενοχής των κατηγορουμένων την αθώωση όλων για την ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και πρότεινε την ενοχή του Γιώργου Ρουπακιά για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Ότι ενας εκ των κατηγορουμένων (Ηλίας Κασιδιάρης) μετά την αθωωτική πρόταση της κας εισαγγελέως ίδρυσε αμέσως νέο πολιτικό φορέα με το όνομα “Έλληνες για την Πατρίδα”. Ότι μια εκ των κατηγορουμένων (Έλένη Ζαρούλια) διορίστηκε στη Βουλή των Ελλήνων ως μετακλητή υπάλληλος κατά το νόμο. Ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε ως χρόνο ψήφισης του νέου Ποινικού Κώδικα τον χρόνο εκείνο που γνώριζε πολύ καλά ότι θα έκρινε δικονομικά και ουσιαστικά το αποτέλεσμα μεγάλων ποινικών δικογραφιών με πολιτικό ενδιαφέρον, μεγάλων ποινικών δικογραφιών τραπεζιτών και επιχειρηματιών που οδήγησαν στις ανακεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών και τελικά αθωώθηκαν και τέλος το αποτέλεσμα της Δίκης της Χρυσής Αυγής σε περίπτωση που οι κατηγορούμενοι κηρυχθούν ένοχοι. (νέο πλαίσιο μικρών ποινών). Ότι το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ καλεί όλα τα κόμματα και τους πολίτες σε συνάθροιση – διαδήλωση στις 7 Οκτωβρίου 2020 έξω από το Δικαστικό Μέγαρο τη στιγμή που όλοι οι βουλευτές του (πλην του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και του πρώην Υπουργού Δικαιοσύνης Χάρη Καστανίδη) πριν από λίγο καιρό ψήφισαν την εν τοις πράγμασι απαγόρευση των διαδηλώσεων.

Έαν όλα τα ανωτέρω δεδομένα δεν δημιουργούν μία απογοήτευση στον Πολίτη τότε σίγουρα διαμορφώνουν μία σύγχυση κι ένα σουρεαλιστικό κλίμα αποτύπωσης των κινήτρων δράσης των πρωταγωνιστών.

Η Δίκη της Χρυσής Αυγής διήρκησε 5 ολόκληρα χρόνια, ένα χρονικό διάστημα που η Ελληνική Πολιτεία διοικήθηκε από 3 κυβερνήσεις, ήτοι από τη συνκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, εν συνεχεία από τη συνκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και σήμερα από την κυβέρνηση της ΝΔ.

Οι κατηγορούμενοι πέρασαν τη βάσανο της Ποινικής Δίκης.

Το Πολιτικό σύστημα της χώρας όμως στάθηκε στην ουσία φοβικό απέναντι σε ανθρώπους που αμβισβήτησαν ευθέως μέσα και έξω από τη Βουλή, έργω και λόγω, τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

Στις 7 Οκτωβρίου 2020 θα κριθεί τελικά η ενοχή ΟΛΩΝ μας !

ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ Δικηγόρος Παρ΄Αρείω Πάγω – Mediator Συντονίστρια Τομέα Δικαιοσύνης ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ Δημοκρατών Σοσιαλιστών

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ