Παρασκευή 10 Μαϊου 2024

Στυλιανή Χαραλαμπίδου: Αρχαιρεσίες στην Ένωση Ποινικολόγων και Μαχόμενων Δικηγόρων

Επειδή μαζί μπορούμε να διεκδικήσουμε ένα καλύτερο μέλλον, δεσμεύομαι και από τον Ακριτικό Έβρο με ειλικρινές αίσθημα ευθύνης ότι θα είμαι σε εγρήγορση για ανάληψη δράσεων με σκοπό την αναβάθμιση του λειτουργήματος μας.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Στυλιανή Χαραλαμπίδου: Αρχαιρεσίες στην Ένωση Ποινικολόγων και Μαχόμενων Δικηγόρων dikastiko.gr

Η Ένωση Ποινικολόγων και Μαχόμενων Δικηγόρων με τον διακριτικό τίτλο «Δικηγόροι Χωρίς Σύνορα» (Hellenic Association of Criminal Lawyers and Barristers) είναι μια αμιγώς επιστημονική ένωση και απαριθμεί γύρω στα 3.000 μέλη δικηγόρους από Δικηγορικούς Συλλόγους όλης της Ελλάδας.

Σκοποί του Σωματείου είναι η αντιμετώπιση παντός θέματος αναγομένου στην νομική επιστήμη και την πρακτική της εφαρμογή, η συμβολή της Ενώσεως στην εξύψωση του δικανικού λόγου και την βελτίωση του δικανικού βήματος, η παροχή βοήθειας, αλληλεγγύης και συνεργασίας στα μέλη της, ο νομικός και κοινωνικός προβληματισμός και η συμβολή μας στους επίκαιρους αγώνες για την βελτίωση του συστήματος απονομής Δικαιοσύνης ή διατύπωση απόψεων για μεγάλα κοινωνικά θέματα.

Η Ένωση διοργανώνει σε τακτά χρονικά διαστήματα επιστημονικά συνέδρια, ημερίδες, διημερίδες, επιμορφωτικές διαλέξεις και επιπρόσθετα πραγματοποιεί παρεμβάσεις σε καίρια ζητήματα.

Επίσης, διαθέτει επιστημονική επιτροπή, ηλεκτρονικό νομικό περιοδικό «ΒΗΜΑ ΠΟΙΝΙΚΟΛΟΓΩΝ», ομάδα διαρκούς διαβούλευσης στον Π.Κ. και Κ.Π.Δ. (ΟΜΑΔΑ ΕΠΜΔ).

Αξιοσημείωτο είναι ότι με πρόσφατη τροποποίηση του καταστατικού της Ένωσης από την Γενική Συνέλευση, θα εκλέγεται στο εξής και περιφερειακό (Γνωμοδοτικό) Συμβούλιο, τουτέστιν θα είναι δυνατή και η ενεργός συμμετοχή των δικηγόρων της περιφέρειας.

Την 30 Οκτωβρίου 2023 λοιπόν, ημερομηνία αρχαιρεσιών για την ανάδειξη 15μελούς Διοικητικού Συμβουλίου και 15μελούς περιφερειακού (Γνωμοδοτικού), οι εκλογές θα διεξαχθούν στην Αθήνα και στις Εφετειακές έδρες καθώς και σε ορισμένα Πρωτοδικεία, που θα ανακοινωθούν.

Σημαντική η συμμετοχή των δικηγόρων της επαρχίας για πρώτη φορά σε αυτόν τον βαθμό. Επιτέλους υλοποίηση του ότι Ελλάδα δεν είναι μόνον η Αθήνα, αφού μεταξύ άλλων θα συμμετέχουν υποψήφιοι και από την ακριτική Θράκη (από την Ορεστιάδα, Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή και Ξάνθη).

Με αίσθημα ευθύνης, διάθεσης εθελοντισμού, προσφοράς και συνεργασίας, έχω επιστρατεύσει τον εαυτό μου και εγώ  ως υποψήφια και έχω δεσμευθεί  να συμβάλλω στους ανωτέρω σκοπούς της Ένωσης.

Όπλα στην συμμετοχή μου αυτή είναι η εντιμότητα, η ειλικρίνεια, η τόλμη, η αγάπη για τον συνάδελφο, η τήρηση του Κώδικα Δεοντολογίας, ο σεβασμός προς τον συνάδελφο και η αγάπη για το Δίκαιο και την διεκδίκηση του.

Η αγάπη μου για το κοινό καλό ξεκινά από την συμμετοχή μου στις εκλογές του Διοικητικού Συμβούλιου του Δικηγορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης. Στο παρελθόν έχω εκλέγει μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης, πρόεδρος και υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων της Ένωσης Πολιτιστικών Φορέων Έβρου, τάχθηκα υπέρ της Διανομαρχιακής Επιτροπής Αγώνα κατά των Χρυσορυχείων στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης, όπου συμμετείχα ενεργά κ συμμετείχα ως υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος με την παράταξη του Ευαγγέλου Λαμπάκη.

Επειδή μαζί μπορούμε να διεκδικήσουμε ένα καλύτερο μέλλον, δεσμεύομαι και από τον Ακριτικό Έβρο με ειλικρινές αίσθημα ευθύνης ότι θα είμαι σε εγρήγορση για ανάληψη δράσεων με σκοπό την αναβάθμιση του λειτουργήματος μας.

 *Στυλιανή Χαραλαμπίδου, Δικηγόρος, Διαπιστευμένη διαμεσολαβήτρια στο υπουργείο Δικαιοσύνης

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ