Δευτέρα 15 Ιουλίου 2024

Δ.Βερβεσός: Ζητά παρέμβαση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου προς προστασία των δικηγόρων από αυθαιρεσίες εισαγγελικών και αστυνομικών αρχών

Με την επιστολή του ο κ. Βερβεσός ζητά την έκδοση εγκυκλίου από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ούτως ώστε οι δικηγόροι να αντιμετωπίζονται από τις εισαγγελικές και αστυνομικές αρχές σύμφωνα με τις συνταγματικές προβλέψεις.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Δ.Βερβεσός: Ζητά  παρέμβαση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου προς προστασία των δικηγόρων από αυθαιρεσίες εισαγγελικών και αστυνομικών αρχών

Την έκδοση εγκυκλίου από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα ούτως ώστε οι δικηγόροι να αντιμετωπίζονται από τις εισαγγελικές και αστυνομικές αρχές σύμφωνα με τις συνταγματικές προβλέψεις και την ποινική δικονομική τάξη, ζητά ο πρόεδρος του ΔΣΑ κ. Δημήτρης Βερβεσός.

Σε επιστολή του προς τον ανώτατο εισαγγελικό λειτουργό τον καλεί να επιληφθεί του θέματος καθώς όπως σημειώνει το τελευταίο διάστημα έχουν παρατηρηθεί πολλαπλά περιστατικά παρεμπόδισης δικηγόρων κατά την άσκηση υπερασπιστικού τους λειτουργήματος ή κράτησής τους στο πλαίσιο αυτόφωρης διαδικασίας.

Ολόκληρη η επιστολή εδώ: ΕΔΩ

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ