Παρασκευή 23 Απριλίου 2021

Δικηγόροι σε θέση μάχης: Στα κάγκελα για την «δήθεν οικονομική ενίσχυση» – Έκτακτη σύγκληση της Ολομέλειας

Τα δεδομένα φαίνεται πως οδηγούν σε «μετωπική» καθώς ο Πρόεδρος της Ολομέλειας , Δ Βερβεσός, «συγκάλεσε για σήμερα Τρίτη 8-12, έκτακτη συνεδρίαση της ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, με κύριο θέμα συζήτησης τις τρέχουσες εξελίξεις και την οικονομική στήριξη των δικηγόρων».

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Δικηγόροι σε θέση μάχης: Στα κάγκελα για την «δήθεν οικονομική ενίσχυση» – Έκτακτη σύγκληση της Ολομέλειας

Σε τροχιά σύγκρουσης και δυναμικής διεκδίκησης μπαίνουν οι δικηγόροι της χώρας μετά τις εξελίξεις γύρω από την οικονομική ενίσχυσή τους .

Πρώτον όπως λένε, τα χρήματα από το χορήγημα του ΟΑΕΔ πηγαίνουν για τον Ιανουάριο.

Δεύτερον υπάρχουν διαμαρτυρίες γιατί υπολογίζεται η μείωση τζίρου με βάση (και) Σεπτέμβριο Οκτώβριο που ήταν ανοιχτά τα δικαστήρια , συνεπώς είναι ελάχιστοι αυτοί που είχαν μείωση.

Επίσης το ποσό ήταν ελάχιστο διότι ως γνωστόν οι δικηγόροι δεν έχουν υπαλλήλους (ΕΡΓΑΝΗ) αλλά ασκούμενους και δικηγόρους- συνεργάτες.

Ενώ όπως φαίνεται δεν έχει αποσαφηνιστεί αν θα συμψηφιστεί το ποσό που πήραν οι δικηγόροι από την Επιστρεπτέα Προκαταβολή 4 με την αντίστοιχη 5 καθώς και το διάστημα υπολογισμού τζίρου (4μηνο;).

Ολομέλεια

Τα δεδομένα φαίνεται πως οδηγούν σε «μετωπική» καθώς ο Πρόεδρος της Ολομέλειας , Δ Βερβεσός, «συγκάλεσε για την Τρίτη 8-12, έκτακτη συνεδρίαση της ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, με κύριο θέμα συζήτησης τις τρέχουσες εξελίξεις και την οικονομική στήριξη των δικηγόρων».

Χαρακτηριστική ήταν η ανάρτηση στο facebook του προέδρου της Ολομέλειας Δημ. Βερβεσού:

«Έλεος πια με τη δήθεν οικονομική στήριξη των δικηγόρων μετά τις τελευταίες «εξαγγελίες» για την επιστρεπτέα 5 και την αναβολή χορήγησης του χορηγήματος του ΟΑΕΔ της κυβέρνησης!!!!! Συγκαλώ αύριο (σ.σ σήμερα) έκτακτη συνεδρίαση της ολομέλειας στις 6μμ για να ζητήσουμε τη διαδικτυακή συγκέντρωση υπογραφών προς τα αρμόδια υπουργεία και τον πθ για την έντονη διαμαρτυρία μας για την μεταχείριση μας από τα οικονομικά κλιμάκια της κυβέρνησης!»

Η συντονιστική

Τον τόνο είχε δώσει η Συντονιστική που με ανακοίνωσή της πρόσφατα, ανέφερε ότι οι δικηγόροι ζητούν: -Την άμεση έκδοση της ΚΥΑ για την καταβολή του χορηγήματος από τον ειδικό λογαριασμό του ΟΑΕΔ του ν. 3996/2011, ώστε το χορήγημα αυτό να καταβληθεί στους δικηγόρους εντός του μηνός Δεκεμβρίου 2020.

-Τον καθορισμό των δικαιούχων του 5ου και 6ου κύκλου της επιστρεπτέας προκαταβολής με βάση τη μείωση του εισοδήματός τους μόνο για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο 2020, σύμφωνα, άλλωστε, και με τις αρχικές κυβερνητικές εξαγγελίες. Στις περιφερειακές ενότητες, που έχουν χαρακτηριστεί ως ζώνες αυξημένου κινδύνου, δεν θα πρέπει να ισχύει η μείωση του εισοδήματος κατά 20%, όπως ισχύει και για τις περιοχές που επλήγησαν από τη θεομηνία.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ