Σάββατο 27 Απριλίου 2024

Έκλεψαν κάλπη στα Εξάρχεια – Επανάληψη εκλογών την επόμενη Κυριακή

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Έκλεψαν κάλπη στα Εξάρχεια – Επανάληψη εκλογών την επόμενη Κυριακή

Ομάδα αντιεξουσιαστών εισέβαλε πριν από λίγη ώρα στο 33ο τμήμα των Εξαρχείων στην οδό Κωλέττη, από όπου άρπαξαν την κάλπη και εξαφανίστηκαν στα στενά της περιοχής.

Στο σημείο έχουν σπεύσει αστυνομικές δυνάμεις και έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό, αναζητώντας… την κάλπη!

Στο μεταξύ ένταση σημειώθηκε και σε εκλογικό τμήμα στην οδό Αραχώβης, όπου άγνωστοι πέταξαν πέτρες.

Επανάληψη εκλογών την επόμενη Κυριακή στο τμήμα που εκλάπη η κάλπη

Στο εκλογικό τμήμα στα Εξάρχεια όπου εκλάπη η κάλπη, η διαδικασία θα επαναληφθεί την επόμενη Κυριακή, 14 Ιουλίου, όπως αναφέρουν πηγές του υπουργείου Εσωτερικών και επιβεβαίωσε και ο ίδιος ο υπηρεσιακός υπουργός, Αντώνης Ρουπακιώτης.

Δείτε το βίντεο:

Ρουπακιώτης : Επανάληψη της διαδικασίας

«Τέσσερα άτομα, κρατώντας μια βαριοπούλα, εισέβαλαν στο συγκεκριμένο τμήμα και προσπάθησαν να σπάσουν την κάλπη, την οποία άρπαξαν στη συνέχεια και έφυγαν», δήλωσε ο υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών, Αντώνης Ρουπακιώτης.

Ο υπουργός υπογράμμισε ότι η αστυνομία ήταν ενημερωμένη από το Σάββατο για το ενδεχόμενο να συμβεί κάτι τέτοιο. Υπενθύμισε επίσης ότι παρόμοιο περιστατικό είχε συμβεί και το 2012, πάλι σε εκλογικό τμήμα στα Εξάρχεια.

Πρόσθεσε ότι το συμβάν έγινε τρία λεπτά πριν κλείσουν οι κάλπες και σημείωσε ότι η εκλογική διαδικασία θα επαναληφθεί την ερχόμενη Κυριακή.

Νεότερες πληροφορίες από την Ελληνική Αστυνομία αναφέρουν πως στα άλλα δύο περιστατικά που αναφέρθηκαν (στα εκλογικά τμήματα σε Αραχώβης και Μπενάκη και Καλλιδρομίου και Ζωσιμάδων) δεν έχουν κλαπεί κάλπες.

Τέλος, ανέφερε ότι το πρωί της Δευτέρας θα επισκεφτεί τον πρόεδρο της Βουλής, προκειμένου να τον ενημερώσει για τα αποτελέσματα των εκλογών.

Ο Αρχηγός είχε ζητήσει να ληφθούν συγκεκριμένα αστυνομικά μέτρα στην περιοχή

Η εκδοχή της επίθεσης σε εκλογικό κέντρο στα Εξάρχεια, με σκοπό την αρπαγή κάλπης, είχε συζητηθεί πάντως χτες σε σύσκεψη που έγινε στη ΓΑΔΑ, παρουσία του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ, αντιστράτηγου Αριστείδη Ανδρικόπουλου, σύμφωνα με έγκυρες πηγές του ΑΠΕ, από κύκλους του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ειδικότερα, ο Αρχηγός μετέβη στη ΓΑΔΑ, ακριβώς γι’ αυτό το σκοπό, και ζήτησε να ληφθούν συγκεκριμένα αστυνομικά μέτρα, με διμοιρίες της Υποδιεύθυνσης Μέτρων Τάξης και άλλες αστυνομικές δυνάμεις στα πέντε σχολεία των Εξαρχείων, (τρία γύρω από την πλατεία και δύο στην ευρύτερη περιοχή), τα οποία θα λειτουργούσαν ως εκλογικά κέντρα, ώστε να αντιμετωπίσουν άμεσα και αποτελεσματικά, τυχόν επίθεση για αρπαγή κάλπης από αντιεξουσιαστές.

Εγινε όμως

Παρά τις προειδοποιήσεις όμως αυτό που φοβόταν το Αρχηγείο δεν αποφεύχθηκε, καθώς ομάδα κουκουλοφόρων άρπαξε μία κάλπη από το 33ο εκλογικό κέντρο, στο Δημοτικό Σχολείο της οδού Κωλέττη 35 και μέχρι αυτή την ώρα οι δράστες παραμένουν άφαντοι.

Σημειώνεται ότι οι δράστες, εκ των οποίων κάποιοι μπήκαν ως ψηφοφόροι δήθεν στο σχολείο, λίγα λεπτά πριν κλείσουν οι κάλπες και αιφνιδιαστικά άρπαξαν μία κάλπη και τράπηκαν σε φυγή.

Σύμφωνα με αρμόδιο αξιωματικό, στο σχολείο υπήρχε αστυνομική δύναμη αλλά οι δράστες πέταξαν ένα δακρυγόνο δημιουργώντας σύγχυση, καταφέρνοντας έτσι να διαφύγουν.

Στον τόπο του συμβάντος μετέβη ασθενοφόρο, προκειμένου να προσφερθούν οι πρώτες βοήθειες σε δύο άτομα στο εκλογικό κέντρο, που ένοιωσαν δυσφορία από το δακρυγόνο.

Δεύτερο “χτύπημα”

Την ίδια ώρα περίπου εκδηλώθηκε και δεύτερη επίθεση στο εκλογικό κέντρο που λειτουργούσε στο 5ο Γυμνάσιο, στην οδό Αραχώβης, αλλά οι δράστες πέταξαν μόνο πέτρες και τράπηκαν σε φυγή.

Η αρπαγή της κάλπης κατά τις ίδιες πληροφορίες έχει ενοχλήσει ιδιαίτερα τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ, που έχει ζητήσει εξηγήσεις από τις αρμόδιες υπηρεσίες, ενώ διενεργείται προανάκριση από την Κρατική Ασφάλεια.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ