Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Απάντηση Παρασκευόπουλου σε Κικίλια για το ΚΕΘΕΑ

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Απάντηση Παρασκευόπουλου σε Κικίλια για το ΚΕΘΕΑ

Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος, σχολίασε τις δηλώσεις του Υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια σχετικά με το ΚΕΘΕΑ, τον ΣΥΡΙΖΑ και την Ξένη Δημητρίου.

«Ο Υπουργός στην προσπάθειά του να δικαιολογήσει μια πρωτοβουλία που θέτει σε κίνδυνο το πολύχρονο έργο του ΚΕΘΕΑ, που έχει σώσει τη ζωή και την υγεία πολλών ανθρώπων, ανασύρει μια παλιά συκοφαντία. Ισχυρίζεται ότι ο λεγόμενος νόμος Παρασκευόπουλου είχε ως αποτέλεσμα να βγουν από τη  φυλακή άνθρωποι που τέλεσαν σοβαρά εγκλήματα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παρασκευόπουλος αναφερόμενος στη δήλωση Κικίλια που είπε χαρακτηριστικά ότι «οι κύριοι που προέρχονται από το ΣΥΡΙΖΑ πήγαν εν κρυπτώ να κάνουν νύχτα εκλογές στο ΚΕΘΕΑ με μία υποψήφια. Την κ. Ξένη Δημητρίου, την πρώην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, η οποία πήγε να παρακάμψει όλη τη νομοθεσία έτσι ώστε να αποφυλακίσει το γνωστό τρομοκράτη Κουφοντίνα με 11 δολοφονίες στην πλάτη του».

Ο κ. Παρασκευόπουλος συνέχισε λέγοντας ότι «απέναντι στην προπαγάνδα αναγκάζομαι για πολλοστή φορά να θυμίσω ότι αποσυμφορητικούς νόμους στη χώρα μας είχαμε αδιαλείπτως με ετήσιες συνήθως ανανεώσεις από το 2009. Κατά την διάρκεια της δικής μου θητείας έγιναν δυο ετήσιες ανανεώσεις. Κατά το αντίστοιχο διάστημα σημειώθηκε κάμψη στο συνολικό αριθμό βαρύτατων εγκλημάτων, όπως η ανθρωποκτονία, ενώ και ο συνολικός αριθμός των υποτροπών σε σοβαρά εγκλήματα  δεν υπερέβαινε ένα ελάχιστο ποσοστό».

Και πρόσθεσε: «Θυμίζω επίσης ότι η αποσυμφορητική διάταξη δεν αφορούσε ισοβίτες,  αλλά κρατουμένους που ούτως ή άλλως θα απολύονταν. Κατά τα λοιπά, χάρη στις ρυθμίσεις αυτές βελτιώθηκαν οι συνθήκες κράτησης και έτσι αποκαταστάθηκε η διεθνής εικόνα της χώρας και απαλλάχθηκαν οι Έλληνες φορολογούμενοι από σημαντικά ποσά προστίμων που επέβαλλε το ευρωπαϊκό δικαστήριο. Ο Υπουργός θέλοντας να πλήξει το ΚΕΘΕΑ ανακοίνωσε, ότι στο τιμόνι του εναλλάσσονταν δυο πρόσωπα το ένα εκ των οποίων ήμουν εγώ».

Κλείνοντας ο κ. Παρασκευόπουλος συμπλήρωσε: «Ας γνωρίσω ότι βρίσκομαι δίπλα στο έργο του ΚΕΘΕΑ, λόγω ειδικότητας άλλωστε, από το έτος 1984, ήμουν μέλος του πρώτου Δ.Σ. κατά το 1987 και εκλεγόμουν Πρόεδρος από το 1999 έως το 2005. Είμαι περήφανος, που όχι μόνο κατά την διάρκεια της θητείας μου, αλλά και διαχρονικά, το ΚΕΘΕΑ προσφέρει ένα σωτήριο έργο στην ελληνική κοινωνία.  Η σοβαρή διακινδύνευσή του όμως δεν φαίνεται να απασχολεί τον σημερινό Υπουργό Υγείας».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ