Τρίτη 19 Μαρτίου 2024

Δυσάρεστη εξέλιξη για τους φοιτητές: Ακυρώνονται εξετάσεις σε μαθήματα του καθηγητή «Φακελάκη» 

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Δυσάρεστη εξέλιξη για τους φοιτητές: Ακυρώνονται εξετάσεις σε μαθήματα του καθηγητή «Φακελάκη» 

Η προφυλάκιση και οι αποκαλύψεις στην υπόθεση του αποκαλούμενου καθηγητή «Φακελάκη» πυροδότησαν εξελίξεις στην υπόθεση καθώς το Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του ΤΕΙ Σερρών προχωρά σε ακύρωση των εξετάσεων Ιουνίου-Σεπτεμβρίου 2018 στα μαθήματα του καθηγητή, που κατηγορείται για χρηματισμό και εκβιασμό μαθητών του ΤΕΙ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του αρμόδιου τμήματος και έπειτα από ομόφωνη απόφαση της Συγκλήτου του Τ.Ε.Ι. Κεντρικής Μακεδονίας θα ακυρωθούν εξετάσεις σε έξι μαθήματα που δίδασκε ο εν λόγω καθηγητής και για τα οποία η Αστυνομία είχε κατάσχει πάνω από 2.500 γραπτά τα οποία στην πλειονότητά τους ήταν λευκές κόλλες βαθμολογημένα με 6.

Αναβαθμολόγηση

Ωστόσο, εξετάζεται η δυνατότητα να γίνει προηγουμένως αναβαθμολόγηση των γραπτών των δύο εξεταστικών από ομάδα καθηγητών, καθώς δημιουργείται ζήτημα σε μερίδα φοιτητών που πιθανόν έχουν αποφοιτήσει.

Υπενθυμίζεται, ότι ο καθηγητής κρίθηκε προφυλακιστέος στις 5 Οκτωβρίου μετά την απολογία του στον ανακριτή, ενώ τον ίδιο δρόμο ακολούθησε και ο ιδιοκτήτης του φροντιστηρίου που κατηγορείται για εμπλοκή στην ίδια υπόθεση.

Εκδικητικές

Ο κατηγορούμενος καθηγητής κατά την απολογία του αρνήθηκε τις πράξεις που του αποδίδονται (δωροληψία και εκβίαση, σε βαθμό κακουργήματος) ισχυριζόμενος ότι δεν έχει καμία σχέση με το φροντιστήριο, χαρακτηρίζοντας «εκδικητικές» τις εις βάρος του καταγγελίες των σπουδαστών.

Σημειώνεται, ότι ο καθηγητής κατηγορείται πως παρέπεμπε σπουδαστές του στο φροντιστήριο των φερόμενων ως συνεργών του για να περάσουν τα μαθήματά του. Στη δικογραφία περιλαμβάνονται συνομιλίες των εμπλεκόμενων προσώπων που βρίσκονται στη διάθεση των δικαστικών Αρχών, ενώ ανάλογα με την πορεία της κύριας ανάκρισης δεν αποκλείεται στη συνέχεια να προκύψουν ποινικές ευθύνες και σε βάρος άλλων προσώπων.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ