Σάββατο 27 Απριλίου 2024

Η Ράικου χαρακτηρίζει «Ρασπούτιν» τον Παπαγγελόπουλο

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Η Ράικου χαρακτηρίζει «Ρασπούτιν» τον Παπαγγελόπουλο

Το όνομα του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου αποκάλυψε χθες στην κατάθεσή της η Ελένη Ραίκου ως τον άνθρωπο που του είχε αποδώσει το προσωνύμιο “Ρασπούτιν” και ήταν το πρόσωπο αυτό που επιχειρούσε να παρέμβει στο έργο της.

Η εισαγγελική λειτουργός όπως είναι γνωστό παραιτήθηκε από τη θέση της στην εισαγγελία κατά της διαφθοράς τον Μάρτιο του 2017 καταγγέλλοντας παρεμβάσεις στο έργο της και με αφορμή την υπόθεση της Novartis ενώ μέσω κύκλων της τον Οκτώβριο του 2018 αναφερόταν για πρώτη φορά στον Ρασπούτιν ο οποίος  «εκμεταλλευόμενος την πολιτική του ισχύ,  με ύφος «νταβατζή»»,  υπέδειξε «πως πρέπει να διεκπεραιωθούν συγκεκριμένες κρίσιμες υποθέσεις».

Οι αναφορές των κύκλων της κας Ράικου έγιναν τότε με αφορμή δημοσιεύματα, ότι εμβάστηκε ποσό 1.000 ευρώ σε λογαριασμό του ιατρού συζύγου της από την Novartis, στο πλαίσιο ερευνητικής εργασίας που είχε εκπονήσει. Η πρώην επικεφαλής της εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς, θεώρησε τότε υπεύθυνη για τη διαρροή την διάδοχό της Ελένη Τουλουπάκη καθώς και το πρόσωπο που υπέδειξε (δια των κύκλων της) ως «Ρασπούτιν» στο χώρο της Δικαιοσύνης. Παρά τις πιέσεις η κα Ράικου δεν κατονόμασε τότε αυτό το πρόσωπο, κάτι που φέρεται να έκανε εχθές, ανοίγοντας πλέον τον ασκό του Αιόλου. Η κατάθεση βέβαια αυτή είναι κομβικής σημασίας καθώς δεν προέρχεται από πολιτικό πρόσωπο (εμπλεκόμενο ή μη στην υπόθεση) αλλά από δικαστικό λειτουργό. Έρχεται δε σε συνέχεια από τις καταθέσεις του αντεισαγγελέα Γιάννη Αγγελή, ο οποίος φωτογράφισε αλλά δεν κατονόμασε τον πρώην υπουργό.

Έτσι, μετά την κατάθεση της Ελένης Ράικου, για τους δύο αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου, Λάμπρο Σοφουλάκη  και Ευάγγελο Ζαχαρή που διενεργούν από κοινού την ποινική προκαταρκτική έρευνα για τις καταγγελλόμενες παρεμβάσεις στους χειρισμούς της υπόθεσης Novartis, ήταν μονόδρομος η διαβίβαση αμέσως σήμερα μέσω του υπουργείου Δικαιοσύνης των δύο χθεσινών  μαρτυρικών καταθέσεων, καθώς και όσα τους ενεχείρισαν τόσο η εισαγγελική λειτουργός όσο και ο Κεντρικός Τραπεζίτης Γιάννης Στουρνάρας  προς επίρρωσιν των ισχυρισμών τους(υπομνήματα και έγγραφα).

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ