Σάββατο 27 Απριλίου 2024

Τουλάχιστον 40 νεκροί και 850 συλλήψεις στα βίαια επεισόδια της Βενεζουέλας

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Τουλάχιστον 40 νεκροί και 850 συλλήψεις στα βίαια επεισόδια της Βενεζουέλας

Εξακολουθεί η πολιτική αναταραχή στη Βενεζουέλα. Τα στοιχεία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα δείχνουν ότι τουλάχιστον 40 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους κατά τη διάρκεια των πρόσφατων βίαιων επεισοδίων και 850 άτομα έχουν συλληφθεί.

Επιχειρώντας να διαχειριστεί το χάος, ο αυτοανακηρυχθείς μεταβατικός πρόεδρος Χουάν Γκουαϊδό δήλωσε, μιλώντας χθες στο CNN, ότι το κίνημα της αντιπολίτευσης στη λατινοαμερικανική χώρα μπορεί να επιτύχει μια ειρηνική μετάβαση εξουσίας μακριά από τον πρόεδρο Νικολάς Μαδούρο και τελικά να φτάσει στην πολυπόθητη διεξαγωγή ελεύθερων εκλογών.

«Είμαστε βέβαιοι ότι μπορούμε να επιτύχουμε μια ειρηνική μετάβαση προς τις ελεύθερες εκλογές» είπε ο Γκουαϊδό, προσθέτοντας ότι νωρίτερα είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ. Μάλιστα, ερωτηθείς από τον δημοσιογράφο για το ενδεχόμενο της αμερικανικής στρατιωτικής επέμβασης στη χώρα, απάντησε: «Όλες οι επιλογές βρίσκονται στο τραπέζι».

«Πρόθεση της αντιπολίτευσης είναι να βγούμε γρήγορα από την κρίση, αξιοποιώντας εργαλεία της ίδιας της χώρας. Η αντιπολίτευση έκανε ήδη μεγάλες προσπάθειες, ψηφίζοντας, διαδηλώνοντας, οικοδομώντας πλειοψηφίες» έσπευσε να ξεκαθαρίσει και πρόσθεσε ότι είχε συζητήσεις «όχι μόνο με την αμερικανική κυβέρνηση» αλλά και με τους προέδρους Ιβάν Ντούκε (της Κολομβίας), Σεμπαστιάν Πινιέρα (της Χιλής), Μαουρίσιο Μάκρι (της Αργεντινής) και τον επικεφαλής της ισπανικής κυβέρνησης Πέδρο Σάντσεθ.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ