Κυριακή 28 Απριλίου 2024

Γέμισε η αγορά «μαϊμού» χρήματα – 250.000 χαρτονομίσματα σε 6 μήνες

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Γέμισε η αγορά «μαϊμού» χρήματα – 250.000 χαρτονομίσματα σε 6 μήνες

Τεράστιες διαστάσεις έχει λάβει το φαινόμενο των πλαστών χαρτονομισμάτων στην Ελλάδα, αφού μόνο τους πρώτους έξι μήνες του 2019 είχαν κυκλοφορήσει 250.000 χαρτονομίσματα-μαϊμού.

Η νέα γενιά πλαστών χαρτονομισμάτων φαίνεται ότι δύσκολα εντοπίζεται, παρά το γεγονός πως η ΕΚΤ κυκλοφόρησε τα δεύτερης γενιάς χαρτονομίσματα, που πραγματικά μέχρι πρότινος δυσκόλευαν τους παραχαράκτες.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «δημοκρατία» κυκλώματα παραχαρακτών έχουν ρίξει επίσης στην αγορά και πλαστά κέρματα του ενός και των δύο ευρώ, με τους επαγγελματίες να βρίσκονται κυριολεκτικά σε απόγνωση, καθώς κάποιοι δεν έχουν τρόπο να αντιμετωπίσουν το φαινόμενο.

Οι παραχαράκτες είναι ξεκάθαρο ότι έχουν εξοπλιστεί με νέα ειδικά μηχανήματα και έτσι καταφέρνουν να δημιουργούν πλαστά χαρτονομίσματα που σίγουρα δεν μπορεί να εντοπίσει κανείς διά γυμνού οφθαλμού. Επίσης, πολλοί επαγγελματίες έχουν πρόβλημα και με τα μηχανήματα ανίχνευσης πλαστών χαρτονομισμάτων, που είναι παλιότερης τεχνολογίας, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να τα εντοπίσουν.

Σύμφωνα με το newsbreak.gr το μεγαλύτερο πρόβλημα σε σχέση με τα πλαστά χαρτονομίσματα έχουν οι οδηγοί ταξί, καθώς οι περισσότεροι δεν έχουν τρόπο ή μηχάνημα για να τα τσεκάρουν. Μόνο με την αφή έχει καταστεί τρομερά δύσκολο να τα εντοπίσουν, γιατί πλέον και τα κυκλώματα παραχαρακτών «εκσυγχρονίζονται» και ακολουθούν με αστραπιαίο τρόπο τις μεθόδους της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ