Σάββατο 27 Απριλίου 2024

Η «πεταλουδίτσα», ο βοσκός, η κινηματογραφική επιχείρηση και οι 47 συλλήψεις

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Η «πεταλουδίτσα», ο βοσκός, η κινηματογραφική επιχείρηση και οι 47 συλλήψεις

Μία «πεταλουδίτσα» της νύχτας, μπράβοι, τσιλιαδόροι με ηλεκτρονικό εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας και μεταμφιεσμένοι αστυνομικοί, συνθέτουν την καλά οργανωμένη επιχείρηση «εισβολής» σε παράνομες λέσχες του Ηρακλείου Κρήτης, κατά τη διάρκεια των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ γνωρίζοντας καλά ότι θα επιχειρήσουν σε άριστα φρουρούμενες λέσχες μια και ποσά που διακινούνται πάνω στην πράσινη τσόχα είναι ιλιγγιώδη ήταν προετοιμασμένοι. Αυτό σημαίνει ότι οι επιχειρήσεις τους ήταν οργανωμένες λεπτομερώς και γι’ αυτό επιστράτευσαν απλούς πολίτες ως «κομπάρσους»!

Το… προκλητικό έκανε τη δουλειά του

Σύμφωνα με το patris.gr, σε μία περίπτωση επιστρατεύτηκε «πεταλούδα» της νύχτας με τη ρητή οδηγία να είναι με εξαιρετικά προκλητικό ντύσιμο! Έτσι ένας αστυνομικός με πολιτικά περπατούσε αγκαλιά με την κοπέλα προσποιούμενοι το ζευγάρι όταν σε απόσταση δύο μέτρων από τον πορτιέρη, εκείνη άρχισε να φιλάει τον συνοδό της. Σύμφωνα με το σενάριο παραπάτησε έπεσε στο  δρόμο και το εξαιρετικά προκλητικό ντύσιμο της έκανε τη… δουλειά του!

Ο πορτιέρης έσπευσε να τη βοηθήσει κι εκείνη τη στιγμή ο αστυνομικός – συνοδός, του άρπαξε τον ασύρματο, με τον οποίο ήταν εφοδιασμένος για να ειδοποιεί σε ενδεχόμενο «ντου» της Ασφάλειας.

Το αποτέλεσμα της επιχείρησης ήταν να κατασχεθούν δεκάδες χιλιάδες ευρώ και έγιναν πάνω από 20 συλλήψεις.

Ο… βοσκός και οι Αλβανοί

Σε μια ακόμη επιχείρηση που στήθηκε για να «χτυπήσουν» μία από τις πιο δυνατές παράνομες λέσχες του νομού Ηρακλείου, επιστρατεύτηκε θηριώδης μυστακοφόρος αστυνομικός που παρέπεμπε σε βοσκό. Κρατώντας κομπολόι, ο εν λόγω αστυνομικός στάθμευσε αγροτικό φορτηγάκι έξω από τη λέσχη και με τρία πακέτα τσιγάρα στο χέρι κατευθύνθηκε στη λέσχη παριστάνοντας τον πελάτη. Την ίδια στιγμή, δύο συνάδελφοί του με πολιτικά ο καθένας από τους οποίους συνοδευόταν από έναν Αλβανό, περπατούσαν ανά δυάδες. Θα μιλούσαν μόνο οι δύο Αλβανοί ώστε να μην υποψιαστεί ο «τσιλιαδόρος». Σύμφωνα με την εφημερίδα “Espresso” όταν και οι τέσσερις έφτασαν, ο μυστακοφόρος αστυνομικός που προσποιούνταν τον πελάτη, ακινητοποίησε τον «τσιλιαδόρο» δίνοντας τη δυνατότητα στους δύο συναδέλφους του να μπουν στη λέσχη όπου κατάσχεσαν 40.000 ευρώ και συνέλαβαν 18 άτομα.

Και στην Κάλυμνο

Χειροπέδες σε εννέα Έλληνες ηλικίας από 17 έως 24, πέρασαν στην Κάλυμνο αστυνομικοί κατηγορούμενοι παράνομο για τζόγο. Ο έλεγχος έγινε σε σπίτι στις 23 Δεκεμβρίου, όπου διαπιστώθηκε ότι οι κατηγορούμενοι κάθονταν σε τραπέζι με πράσινη τσόχα κι έπαιζαν πόκερ. Κατασχέθηκαν 231 ευρώ, 1.012 μάρκες, πέντε ζευγάρια ζάρια και πέντε τράπουλες με παιγνιόχαρτα. Στο Ηράκλειο, ανήμερα των Χριστουγέννων, 16 Έλληνες και τέσσερις αλλοδαποί ηλικίας από 19 έως 45 ετών, συνελήφθησαν στο Ηράκλειο για διενέργεια και συμμετοχή σε παράνομα τυχερά παίγνια σε επιχείρηση ιδιοκτησίας 50χρονου.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ