Σάββατο 27 Απριλίου 2024

Λαθρεπιβάτες απείλησαν με λοστούς το πλήρωμα πλοίου 

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Λαθρεπιβάτες απείλησαν με λοστούς το πλήρωμα πλοίου 

Υπό την απειλή… λοστών ταξίδευε πλοίο στις εκβολές του Τάμεση, όταν χθες το βράδυ τέσσερις λαθρεπιβάτες απείλησαν ναυτικούς πάνω στο φορτηγό πλοίο, στα ανοιχτά της νοτιοανατολικής Αγγλίας, κοντά στις εκβολές του Τάμεση.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της εταιρείας Grimaldi Group, στην οποία ανήκει το πλοίο, οι ναυτικοί εντόπισαν πάνω στο σκάφος τέσσερις λαθρεπιβάτες.

«Το πλοίο ερχόταν από τη Νιγηρία… Εκείνοι κατάφεραν να δραπετεύσουν από την καμπίνα και άρχισαν να απειλούν το πλήρωμα, απαιτώντας να πλεύσει το πλοίο πολύ κοντά στην ακτή… Καταλαβαίνουμε ότι ήθελαν να πηδήξουν και να φτάσουν στα βρετανικά παράλια» σχολίασε.

Το συμβάν έγινε γνωστό μέσα από το «τιτίβισμα» της αστυνομίας του Εσεξ, η οποία ανέφερε ότι αντιμετωπίζει ένα “επεισόδιο” που είναι σε εξέλιξη πάνω σε ένα πλοίο στο Τάμεση. Προς το παρών δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματισμούς πάνω στο πλοίο Grande Tema, ενώ έχει σχεδόν αποκλειστεί τόσο το ενδεχόμενο της πειρατείας, όσο και αυτό της τρομοκρατίας.

«Δεν έχει αναφερθεί να έχει τραυματιστεί κανείς και δεν πιστεύουμε ότι (οι ναυτικοί) κινδυνεύουν. Επί του παρόντος δεν το αντιμετωπίζουμε σαν να ήταν κατάσταση ομηρείας ή πειρατείας ή τρομοκρατίας» υπογράμμισε σε ανακοίνωση που εξέδωσε η αστυνομία.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ