Συζήτηση για την βία στην καθημερινότητα των πολιτών

Η δημοτική παράταξη «Θεσσαλονίκη-Ανοιχτή Πόλη» οργανώνει δημόσια-συζήτηση με θέμα «Η βία στην πόλη. Η βία στην καθημερινότητα των πολιτών» την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 18.30 στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης. Οι ομιλητές/ριες της εκδήλωσης θα προσεγγίσουν τη βία σε όλες της τις εκφάνσεις: η «κλασσική» βία  που είναι ταυτόσημη της εγκληματικής ενέργειας, η αθέατη που ασκείται σε κάθε […]

NEWSROOM
Συζήτηση για την βία στην καθημερινότητα των πολιτών

Η δημοτική παράταξη «Θεσσαλονίκη-Ανοιχτή Πόλη» οργανώνει δημόσια-συζήτηση με θέμα «Η βία στην πόλη. Η βία στην καθημερινότητα των πολιτών» την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 18.30 στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης.

Οι ομιλητές/ριες της εκδήλωσης θα προσεγγίσουν τη βία σε όλες της τις εκφάνσεις: η «κλασσική» βία  που είναι ταυτόσημη της εγκληματικής ενέργειας, η αθέατη που ασκείται σε κάθε κοινωνικό ον με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά (παιδιά, γυναίκες, ΑΜΕΑ, ΛΟΑΤΚΙ, πρόσφυγες, μετανάστες, θύματα εμπορίας κλπ.) αλλά ακόμη και η θεσμική που συχνά επενδύεται με τον μανδύα της δικαιοσύνης. Η συνεχής έκθεση όλων μας στις ποικίλες μορφές βίας δημιουργεί εθισμό και μας μετατρέπει βαθμιαία σε παθητικούς δέκτες.

Για μια ολιστική προσέγγιση του θέματος θα συζητήσουμε με τους:

  • -Νίκο Παρασκευόπουλο, Ομότιμο Καθηγητή Νομικής ΑΠΘ, πρ. Υπουργό Δικαιοσύνης, βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ
  • -Σοφία Βιδάλη, Καθηγήτρια Εγκληματολογίας Δ.Π.Θ.
  • -Σταύρο Μπουφίδη, Ψυχίατρο-Ψυχοθεραπευτή
  • -Θάνο Μπούση, φοιτητή Διεθνών Σχέσεων, μέλος της παράταξης «Θεσσαλονίκη-Ανοιχτή Πόλη»

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ