Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024

Δυστύχημα στα Τέμπη: “Σκηνοθετημένη” φωτογράφιση από την ΕΛ.ΑΣ, καταγγέλλουν εμπειρογνώμονες των οικογενειών – ΒΙΝΤΕΟ

Συγγενείς και εμπειρογνώμονες καταγγέλλουν πως έγινε προσπάθεια συγκάλυψης, με παραποιημένες φωτογραφίες και βίντεο, παρουσία άγνωστων ατόμων που αλλοίωσαν το τόπο του δυστυχήματος.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Δυστύχημα στα Τέμπη: “Σκηνοθετημένη” φωτογράφιση από την ΕΛ.ΑΣ, καταγγέλλουν εμπειρογνώμονες των οικογενειών – ΒΙΝΤΕΟ Eurokinissi

Το δυστύχημα στα Τέμπη με τους 57 νεκρούς, συνεχίζει να συγκλονίζει το πανελλήνιο καθώς οι εμπειρογνώμονες που εκπροσωπούν τις οικογένειες των θυμάτων, προχώρησαν σε νέες και πολύ σοβαρές καταγγελίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, η επικαιροποιημένη τεχνική έκθεση των ειδικών πραγματογνωμόνων των οικογενειών των θυμάτων, αφήνει υπαινιγμούς για “σκηνοθετημένη” φωτογράφιση της ΕΛ.ΑΣ. που συμπεριλαμβάνεται στη δικογραφία.

Οι τεχνικοί σύμβουλοι στο πόρισμά τους προσκομίζουν φωτογραφίες από βαγόνι της εμπορικής αμαξοστοιχίας στο σημείο της σύγκρουσης αλλά και την τοποθεσία που μεταφέρθηκε στη συνέχεια.

«Αυτό που βλέπουμε δεν είναι λογικό, δεν μπορεί να συγκρουστεί με τέτοια ορμή και όλα μέσα να είναι τακτοποιημένα σαν να μη συνέβη τίποτα», ανέφερε ο ειδικός πραγματογνώμονας Βασίλης Κοκοτσάκης.

Επιπρόσθετα και σύμφωνα με ρεπορτάζ του Open, συγγενείς και εμπειρογνώμονες καταγγέλλουν πως έγινε προσπάθεια συγκάλυψης, με παραποιημένες φωτογραφίες και βίντεο, παρουσία άγνωστων ατόμων που αλλοίωσαν το τόπο του δυστυχήματος. Ταυτόχρονα, το Χημείο του Κράτους επιχείρησε να καθοδηγήσει τις αρχές σε λάθος συμπεράσματα σχετικά με το έλαιο σιλικόνης.

Δυστύχημα στα Τέμπη: Ο ρόλος των 15 τόνων ξυλόλιου

Σύμφωνα με τη τελική έκθεση του πραγματογνώμονα, Βασίλη Κοκοτσάκη, η οποία κατατέθηκε χθες στον εφέτη ανακριτή Λάρισας, η “μπάλα φωτιάς” προκλήθηκε από υλικό περίπου 12-15 τόνων, το οποίο δεν ήταν καθαρό διάλυμα αλλά μείγμα στοιχείων μεταξύ των οποίων ξυλόλιο, βενζόλιο και τολουόλιο.

Συμπληρωματικά και σύμφωνα με τον σύζυγο θύματος του πολύνεκρου δυστυχήματος, Χρήστο Κωνσταντινίδη, “τα τρία αυτά στοιχεία, σε συνδυασμό και σε συγκεκριμένη αναλογία, αποτελούν καθαρό υποκατάστατο βενζίνης”.

Η έκθεση σύμφωνα με τον ίδιο καταλήγει σε 30 συμπεράσματα, τα οποία θα βοηθήσουν τις Ανακριτικές Αρχές προχωρήσουν σε διώξεις για εμπρησμό.

«Είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε την αποδόμηση από το κυβερνητικό σχήμα. Περιμένουμε τον κ. Μητσοτάκη να αποδομήσει τους επιστήμονες που έχουν σφραγίσει την τελική επικαιροποιημένη έκθεση και από τον εκπρόσωπό του τον κ. Μαρινάκη να μας καταλογίσει τον χαρακτηρισμό συνωμοσιολόγους» τόνισε ο κ. Κωνσταντινίδης προσθέτοντας ότι κατατίθεται ταυτόχρονα και υπόμνημα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών από κοινού με την τελική έκθεση.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ