Τετάρτη 06 Δεκεμβρίου 2023

Καθαρίζουμε ακτές και βυθό με την AllForBlue by Katerina Topouzoglou για δύο ακόμα μέρες

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Καθαρίζουμε ακτές και βυθό με την AllForBlue by Katerina Topouzoglou για δύο ακόμα μέρες

H μεγαλύτερη αποστολή παράκτιων και υποβρύχιων καθαρισμών στην Ελλάδα, βρίσκεται σε εξέλιξη από τον οργανισμό AllForBlue by Katerina Topouzoglou (www.AllForBlue.org)

H μεγάλη αυτή περιβαλλοντική καμπάνια, που ονομάστηκε “Keep Aegean Blue”, αφορά την προστασία του θαλάσσιου οικοσυστήματος των νησιών του Νοτίου Αιγαίου, περιλαμβάνει δράσεις σε παραλίες καθώς και εκπαιδευτικά σεμινάρια σε σχολεία και έχει ως στόχο την ευαισθητοποίηση της νέας γενιάς σχετικά με την προστασία του απέραντου γαλάζιου των νησιών και τον καταλυτικό ρόλο του στη βιώσιμη ανάπτυξη της χώρας.

Η αποστολή έγινε με φουσκωτό σκάφος σε 9 παραλίες νησιών ξεκινώντας από τα Δωδεκάνησα και επεκτάθηκε στα νησιά των Κυκλάδων. Η αρχή έγινε το διήμερο 11 & 12/10 από τη Ρόδο ολοκληρώνεται στην Ρόδο 22 & 23/10.

Το πρόγραμμα του τελευταίου διημέρου της δράσης είναι:

Το πρόγραμμα περιέλαβε πολυάριθμα εκπαιδευτικά σεμινάρια σε σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στα νησιά της Δωδεκανήσου (Ρόδος, Κως, Πάτμος, Λέρος και Κάλυμνος), με πιστοποίηση, από τον παγκόσμιο οργανισμό Project Aware, για αυτούς που τα παρακολούθησαν, καθώς και βιωματικές δράσεις που αφορούν όχι μόνο τον καθαρισμό των ακτών, αλλά και του βυθού, από τους έμπειρους δύτες της AllForBlue.

Η περιβαλλοντική αυτή δράση γίνεται σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τα εκπαιδευτικά σεμινάρια του οργανισμού είναι υπό την αιγίδα του Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ..

Ο οργανισμός All For Blue έχει ιδρυθεί από την Κατερίνα Τοπούζογλου και μέχρι τώρα στις πολυάριθμες δράσεις έχουν βγάλει πάνω από 150 τόνους σκουπίδια από θάλασσες και παραλίες, μεταξύ άλλων καρότσια σούπερ μάρκετ, μηχανάκια, λεκάνες, ρόδες, μπαταρίες, καλοριφέρ κ.α.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ