Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Αναβλήθηκε η δίκη για την απόπειρα δολοφονίας του δικηγόρου Αντωνόπουλου

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Αναβλήθηκε η δίκη για την απόπειρα δολοφονίας του δικηγόρου Αντωνόπουλου

Για τις 5 Φεβρουαρίου 2020 αναβλήθηκε σήμερα από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας η δίκη σε δεύτερο βαθμό για την απόπειρα δολοφονίας του δικηγόρου Γ.Αντωνόπουλου.

Η δίκη αναβλήθηκε κατόπιν αιτήματος της υπεράσπισης ενός εκ των βασικών κατηγορουμένων στην υπόθεση του επιχειρηματία Άρη Φλώρου, ο οποίος φέρεται ως ηθικός αυτουργός της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος του Αντωνόπουλου ο οποίος ήταν τότε δικηγόρος του ΛΑΓΗΕ που βρισκόταν sε αντιδικία με την εταιρεία παροχής ηλεκτρικού ρεύματος Energa.

Το θύμα της απόπειρας ανθρωποκτονίας Γιώργος Αντωνόπουλος (μόλις ένα μήνα μετά την αποφυλάκιση του) παρουσιάσθηκε σήμερα στο δικαστήριο προκειμένου να δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής δια του πληρεξουσίου δικηγόρου του Αλέξη Κούγια.

Αντίθετα ο αλβανικής καταγωγής ηθικός αυτουργός της απόπειρας ανθρωποκτονίας Όλντι Ντούλτσε αρνήθηκε την μεταγωγή του στο δικαστήριο καθώς και ο βασικός μάρτυρας στην υπόθεση και κατηγορούμενος ως εγκέφαλος της «μαφίας των φυλακών» Κλοντιάν Λεκοτσάι (σ.σ. και οι δύο εκτίουν ισόβια για την δολοφονία του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου).

Υπενθυμίζεται ότι πρωτόδικα ο Αρ. Φλώρος έχει καταδικαστεί σε 13 χρόνια κάθειρξη με αναστολή ενώ σε πολυετείς καθείρξεις καταδικάστηκαν οι δυο Αλβανοί βαρυποινίτες Dulce Olti και Bako Arber για την απόπειρα ανθρωποκτονίας του δικηγόρου αλλά και για ληστεία. Συγκεκριμένα στον πρώτο κατηγορούμενο το δικαστήριο επέβαλλε κάθειρξη 23 ετών και στον δεύτερο κάθειρξης 22 ετών και τριών μηνών. Ωστόσο, ο δεύτερος κατηγορούμενος δολοφονήθηκε μέσα στην φυλακή από τον συγκατηγορούμενο του στη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, Μπραχίμ Μπραχιμάϊ.

Δικαστές και ένορκοι του πρωτόδικου δικαστηρίου υιοθέτησαν την πρόταση της εισαγγελέως, η οποία θεώρησε ότι η απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά του δικηγόρου ήταν ένα πληρωμένο συμβόλαιο θανάτου εξαιτίας της διένεξης ανάμεσα σε ΛΑΓΗΕ και ENERGA.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας η ένοπλη επίθεση σε βάρος του Γ. Αντωνόπουλου, νομικού εκπροσώπου του ΛΑΓΗΕ στη δίκη για την μεγάλη υπόθεση της Energa, έλαβε χώρα στις 3 Νοεμβρίου του 2014. Ο δικηγόρος έβγαινε από το σπίτι του στην οδό Φειδίου στην Πεντέλη και στα χέρια του κρατούσε ένα τσαντάκι με 30.000 ευρώ. Δυο άνδρες πλησίασαν τον δικηγόρο και τον απείλησαν- ο ένας κρατούσε ένα πιστόλι με σιγαστήρα και ο δεύτερος ένα καλάσνικοφ. Ακολούθησε διάλογος λίγων λεπτών και τότε ο ένας από τους δράστες άρπαξε το τσαντάκι από τα χέρια του δικηγόρου και αμέσως τον πυροβόλησε στο πρόσωπο. Η σφαίρα πέρασε την κάτω γνάθο και βγήκε από την κάτω πλευρά του τραχήλου. Ο δικηγόρος, που τελικά κατάφερε να γλυτώσει από τα πυρά των παρ’ ολίγο δολοφόνων του, σωριάστηκε αιμόφυρτος στο έδαφος. Στη συνέχεια οι δράστες εξαφανίστηκαν με αυτοκίνητο που είχαν παρκάρει σε κοντινή απόσταση, θεωρώντας προφανώς ότι είχαν εκτελέσει τον δικηγόρο.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ