Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Δεκάδες καταγγελίες στην ΑΠΔΠΧ για SMS πολιτικών – «Τσουχτερά » πρόστιμα για τους παραβάτες προσωπικών δεδομένων

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Δεκάδες καταγγελίες στην ΑΠΔΠΧ για SMS πολιτικών – «Τσουχτερά » πρόστιμα για τους παραβάτες προσωπικών δεδομένων

Πάνω από 40 καταγγελίες σε βάρος υποψηφίων για αθέμιτη πολιτική επικοινωνία κυρίως λόγω της μαζικής αποστολής SMS έχουν κατατεθεί στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (ΑΠΔΠΧ).

Όπως αποκάλυψε σε πρόσφατη συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ο πρόεδρος της Αρχής Κώστας Μενουδάκος, οι εν λόγω υποθέσεις θα εκδικαστούν το αμέσως προσεχές διάστημα, με πιθανότερη εξέλιξη την επιβολή προστίμου στους παραβάτες.

Ήδη η Αρχή έχει επιβάλει το πρώτο πρόστιμο σε ευρωβουλευτή έπειτα από καταγγελία δικηγόρου η οποία απευθύνθηκε στον καταγγελλόμενο υποψήφιο ζητώντας να ενημερωθεί για τον τρόπο που βρέθηκε στην κατοχή του η ηλεκτρονική της διεύθυνση δεδομένου ότι δεν είχε δηλώσει τα στοιχεία της σε καμιά κομματική παράταξη.

Ο καταγγελλόμενος απάντησε ότι «το mail σας βρίσκεται αναρτημένο δημόσια σε ιστοσελίδες που διαχειρίζονται ειδικό και οι δικηγορικοί σύλλογοι και η Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων». Με δεδομένο όμως, ότι ο καταγγελλόμενος δεν είχε εξασφαλίσει την απαιτούμενη συγκατάθεση της καταγγέλλουσας, ούτε είχε προηγούμενη συναλλακτική σχέση μαζί της, του επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 2000 ευρώ.

Δεδομένα προς πώληση

Την ίδια ώρα, αίσθηση προκάλεσε η αποκάλυψη του πρώην προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση, όποιος με όσα είπε στην επιτροπή επιβεβαίωσε την εικόνα που είχαν οι άνθρωποι της Αρχής, πως είναι πολύ πιθανό τέτοιου είδους στοιχεία να έχουν συλλεγεί παρανόμως και πλέον να διακινούνται ως εμπόρευμα. Ο κ.Βούτσης υποστήριξε ότι στην προεκλογική περίοδο του προσφέρθηκε cd ( το οποίο αρνήθηκε να παραλάβει) με στοιχεία επικοινωνίας όλων των εγγεγραμμένων στην Α´ Αθηνών, περίπου 470.000 ατόμων.

Πηγή: Realnews

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ