Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Δοκιμάζουν την ΕΛ.ΑΣ οι «μπαχαλάκηδες» στην ΑΣΟΕΕ – Επιχειρούν να ξαναστήσουν το παρεμπόριο

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Δοκιμάζουν την ΕΛ.ΑΣ οι «μπαχαλάκηδες» στην ΑΣΟΕΕ – Επιχειρούν να ξαναστήσουν το παρεμπόριο

Επιχειρήσεις για την επιστροφή του παραεμπορίου στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο φέρονται ξεκίνησαν οι ομάδες των «μπαχαλάκηδων» που παρέχουν μια ιδιότυπη προστασία στους αλλοδαπούς που στρώνουν τις κουβέρτες τους με τα λαθραία προϊόντα μπροστά στην είσοδο του Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος.

Στις 11 το πρωί, περιπολία της Κρατικής Ασφάλειας παρατήρησε δύο αλλοδαπούς οι οποίοι έστρωσαν στο πεζοδρόμιο, ακριβώς μπροστά στην είσοδο επί της Πατησίων δύο σεντόνια πάνω στα οποία είχαν τοποθετήσει ελάχιστα εμπορεύματα, γυαλιά ηλίου και παπούτσια. Μέσα από τα κάγκελα όμως περίμενε και η …ομάδα περιφρούρησης: δεκαπέντε νεαροί που είχαν στα χέρια τους στυλιάρια και κράνη.

Αμέσως ενημέρωσαν το κέντρο επιχειρήσεων της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, οι αξιωματικοί του οποίου από τις εικόνες που έλαβαν, προφορικά και …οπτικά, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι επρόκειτο για δοκιμή από πλευράς των «μπαχαλάκηδων» προκειμένου να δουν πως θα αντιδράσει η Αστυνομία στην επανεμφάνιση των παραεμπόρων.

Οι επικεφαλής του Κέντρου Επιχειρήσεων δεν αντέδρασαν, απ’ ότι αναφέρουν πληροφορίες του astinomiko.gr, εν θερμώ, αφού την ώρα αυτή κατά κανόνα το Οικονομικό Πανεπιστήμιο κατακλύζεται από φοιτητές.

Έτσι αρκέστηκαν στο να στείλουν δύο διμοιρίες των ΜΑΤ να πλησιάσουν «τόσο όσο» και από τις δύο πλευρές της Πατησίων. Η αντίδραση από την άλλη πλευρά ήταν, οι μεν αλλοδαποί να μαζέψουν τα σεντόνια και να μπουν μέσα στο Πανεπιστήμιο, οι δε νεαροί να εξαφανιστούν και αυτοί.

Στην Κρατική Ασφάλεια θεωρούν ότι οι «μπαχαλάκηδες» δεν κάλυπταν τα προηγούμενα χρόνια …αφιλοκερδώς τους αλλοδαπούς που είχαν μετατρέψει το Ίδρυμα σε πολυκατάστημα και τώρα προσπαθούν να μετρήσουν την αντίδραση της Αστυνομίας, ειδικά μετά την κατάργηση του Πανεπιστημιακού ασύλου.

Έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να δούμε τόσο το εάν μετά το σημερινό θα ξαναπροσπαθήσουν, και εάν ναι πως θα αντιδράσει το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, μιας και πλέον όλες οι κεντρικές εντολές προέρχονται από εκεί.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ