Τρίτη 30 Απριλίου 2024

Εκτός παιδικών σταθμών  στο Δήμο Κορωπίου όποιο νήπιο δεν «μιλάει» ελληνικά!  

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Εκτός παιδικών σταθμών  στο Δήμο Κορωπίου όποιο νήπιο δεν «μιλάει» ελληνικά!  

«ΤΟ ΝΗΠΙΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΙΛΑΗ ΕΛΛΗΝΙΚΑ». Με τη ρητή αυτή  προϋπόθεση,  δέχεται μόνο την εγγραφή των νηπίων στους παιδικούς σταθμούς η Δημοτική Αρχή Κορωπίου.

Έτσι, οι γονείς, μαζί με τα υπόλοιπα δικαιολογητικά που κλήθηκαν  να προσκομίσουν, έπρεπε να αποδείξουν  πως το παιδί τους, γνωρίζει την ελληνική γλώσσα γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα μείνει εκτός δημοτικών παιδικών σταθμών για την επόμενη χρονιά.

Ο όρος εξάλλου  είναι σαφής στην αίτηση εγγραφής που χρειάστηκε  να συμπληρώσουν οι γονείς .Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται   ως 8η προϋπόθεση, το «νήπιο πρέπει να μιλάη ελληνικά». Δεν διευκρινίζεται πάντως στην αίτηση αν το νήπιο οφείλει να γνωρίζει ….καλύτερα ελληνικά από το συντάκτη του επαίσχυντου και ρατσιστικού αυτού κείμενου που εισάγει τις διακρίσεις και την ξενοφοβία από την Προσχολική Αγωγή.

Η καταγγελία του ΚΚΕ

Το θέμα έφερε στη δημοσιότητα η , η ΚΟ Κορωπίου του ΚΚΕ, με τον σκωπτικό τίτλο «Ωχη δαιν ημασται φασηστες», σχολιάζοντας έτσι την ανορθογραφία της αίτησης που απαιτεί  από …νήπια να γνωρίζουν την ελληνική γλώσσα, αναφέρει:

«Δεν μας προκαλεί εντύπωση ότι η δημοτική αρχή του Κορωπίου είναι στην πράξη αυτή που δείχνει ανοχή και προωθεί το ρατσισμό, ούτε είναι το μόνο παράδειγμα αυτό των παιδικών σταθμών. Υπάρχουν και Δημοτικά Σχολεία στην πόλη που με διάφορα τεχνάσματα αρνούνται την εγγραφή  παιδιών μεταναστών  στα σχολεία και μετά οι διευθυντές καυχιούνται για τα σχολεία τους που “είναι μόνο για Ελληνόπουλα”. Απαιτούμε άμεσα η δημοτική αρχή να κάνει δεκτά όλα τα νήπια που θα κάνουν αίτηση εγγραφής, ανεξάρτητα από τη γλώσσα που μιλάνε, τη θρησκεία που έχουν, από το τι χρώμα έχει το δέρμα τους».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ