Σάββατο 27 Απριλίου 2024

Ομάδα κατοίκων στο Μάτι: «Στολίζουμε το δικό μας Μάη»

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ομάδα κατοίκων στο Μάτι: «Στολίζουμε το δικό μας Μάη»

«Στολίζουμε το δικό μας Μάη», είναι ο τίτλος της εκδήλωσης που διοργανώνει ομάδα κατοίκων στο Μάτι Αττικής, την 1η του Μάη 2019 και ώρα 10:00 στο Ναυτικό Όμιλο.  Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Ναόμα και φέρει την υποστήριξη των επιχειρήσεων της  περιοχής.

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται:

«Στόχος της εκδήλωσης αυτής, είναι να υπάρξει για τους κατοίκους  της περιοχής, μια μέρα χαράς και ελπίδας μακριά από κάθε καθημερινή ματαίωση και δυσκολία. Με την πραγμάτωση της παραπάνω  γιορτής, πέρα από τη ζέση και ενότητα που επιτυγχάνεται για τους ανθρώπους εκεί, γίνεται εφικτό να ακουστεί ξανά το μήνυμα τους: Εδώ, όπου η ζωή συνεχίζεται! Θα  πρασινίσουμε το Μάτι και τη ζωή μας …από την αρχή.

Πιο συγκεκριμένα:

  • Όσοι επιθυμούν, θα έχουν τη δυνατότητα να στολίσουν το μεγάλο γιορτινό στεφάνι
  • Θα παρακολουθήσουν παραδοσιακούς χορούς από τον επιμορφωτικό σύλλογο της περιοχής
  • Θα υπάρχει πολλή μουσική και κεράσματα για όλους τους επισκέπτες

Η ομάδα του Green Project , δραστηριοποιείται εδώ και ένα μήνα με κύριο μέλημα την αναγέννηση του τόπου και την επιστροφή της ζωής στο Μάτι.

Στο πλαίσιο αυτό μεταξύ άλλων έχουν ήδη δρομολογηθεί δύο δενδροφυτεύσεις, καθαρισμοί ακτών και βυθών, καθώς και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις για την ενίσχυση των οικονομικά ασθενέστερων γειτόνων αλλά και του ηθικού όλων. Τέλος, εξαιρετικής σημασίας αποτελεί το γεγονός ότι όλα τα παραπάνω τελούνται υπό εκτέλεση της ομάδας νέων της περιοχής και αρκετών εθελοντών οι οποίοι μάχονται καθημερινά ώστε η σημερινή μαύρη εικόνα, να αποτελεί σύντομα παρελθόν.

Η απώλεια  δεν ισοδυναμεί πάντα με καταστροφή.  Η απώλεια μπορεί να σου προσφέρει και χώρο  για αναδημιουργία!  Έτσι και εμείς το Μάτι, δε θα το φτιάξουμε όπως  πριν, θα το φτιάξουμε καλύτερο!»

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ