Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Ροδίτισσα κέρδισε το μετάλλιο της αυστραλιανής αστυνομίας

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ροδίτισσα κέρδισε το μετάλλιο της αυστραλιανής αστυνομίας

Το μετάλλιο της αυστραλιανής αστυνομίας για τις υπηρεσίες της στο σώμα απενεμήθη στην ελληνικής καταγωγής Τζοάν (Γιαννούλα) Σάναχαν στο πλαίσιο της Ημέρας της Αυστραλίας. Η Τζοάν Σάναχαν είναι η κόρη του Νίκου και της Χριστίνας Παναγιώτου, Ελλήνων μεταναστών, οι οποίοι άφησαν το μικρό πανέμορφο χωριό Λαχανιά, που βρίσκεται νότια της Ρόδου, αναζητώντας μια καλύτερη ζωή στη γη των καγκουρό.

Ο εμφανώς συγκινημένος και περήφανος πατέρας της ομογενούς Νίκος Παναγιώτου μίλησε στο Ελληνικό Πρόγραμμα της Αυστραλίας και αναφέρθηκε στην αναγνώριση που δέχτηκε η κόρη του:

«Εγώ και η σύζυγός μου καμαρώνουμε για ένα τέτοιο κορίτσι που γεννήθηκε σε οικογένεια μεταναστών εδώ στην Αυστραλία. Μια κοπέλα με καταγωγή από ένα μικρο χωριό της Ρόδου, τη Λαχανιά, να φτάσει στο σημείο αυτό για εμάς είναι ένα μεγάλο κατόρθωμα» ανέφερε ο κ. Παναγιώτου με δάκρυα στα μάτια.

Υπηρετεί το σώμα της αστυνομίας στη Νότια Αυστραλία από το 1981

Η αστυνομικός υποδιευθύντρια Α’ (Chief Superintendent) Τζοάν Σάναχαν υπηρετεί το σώμα της αστυνομίας στη Νότια Αυστραλία από το 1981. Τον Δεκέμβριο του 1992 προήχθη σε ντετέκτιβ και δέκα χρόνια αργότερα σε αστυνόμο Α’.

Στη μακρά καριέρα της έχει επιδείξει ιδιαίτερη ευαισθησία στον τομέα της ενδοοικογενειακής βίας, αναλαμβάνοντας χρέη επικεφαλής της ειδικής μονάδας στην τοπική υπηρεσία όπου εργάζεται. Μιλώντας στο Ελληνικό Πρόγραμμα η Τζοάν Σάναχαν ανέφερε τους λόγους που την έκαναν να επικεντρωθεί στον συγκεκριμένο τομέα:

«Εχω κάνει πολλά πράγματα, όμως έδειξα ευαισθησία σε ζητήματα ενδοοικογενειακής βίας και για τα παιδιά που τα έχουν αφήσει οι γονείς τους. Για οχτώ χρόνια υπηρέτησα ένα ανάλογο τμήμα στην Αγγλία και προσπάθησα να φέρω όσα έμαθα εκεί στην Αυστραλία».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ