Τρίτη 19 Μαρτίου 2024

Στην Αθήνα για εμπορικές και επενδυτικές συμφωνίες ο Πρόεδρος της Κίνας

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Στην Αθήνα για εμπορικές και επενδυτικές συμφωνίες ο Πρόεδρος της Κίνας

Το αεροσκάφος που μετέφερε στην Ελλάδα τον Πρόεδρο της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας προσγειώθηκε χθες λίγο μετά τις 19:30 στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Τον Κινέζο Πρόεδρο υποδέχθηκαν εκ μέρους της κυβερνήσεως ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας και εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο γενικός γραμματέας της Προεδρίας, Γιώργος Γεννηματάς.

Ο Πρόεδρος της Κίνας πραγματοποιεί διήμερη επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα (10 έως 12 Νοεμβρίου) αποδεχόμενος την πρόσκληση του Έλληνα ομολόγου του, Προκόπη Παυλόπουλου. Η επίσημη επίσκεψη του Προέδρου Σι Τζινπίνγκ στην Ελλάδα, λίγες μόνο ημέρες μετά την επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Σαγκάη, αναμένεται να δώσει νέα ώθηση στις διμερείς σχέσεις Ελλάδας-Κίνας, οι οποίες από το 2006 έχουν λάβει τον χαρακτήρα Συνολικής Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης.

Οι δυο πλευρές θα έχουν την ευκαιρία να αναβαθμίσουν και να εμβαθύνουν τις σχέσεις τους, τόσο στο πολιτικό επίπεδο όσο και στον οικονομικό και πολιτιστικό τομέα, με την υπογραφή Συμφωνιών και Μνημονίων που θα διευκολύνουν και θα οδηγήσουν σε αύξηση το εμπόριο, τις επενδύσεις, τις τουριστικές ροές και τις πολιτιστικές ανταλλαγές.

Πιο συγκεκριμένα, αναμένεται να υπογραφούν 16 συμφωνίες και μνημόνια κατανόησης που αφορούν τα αγροτικά προϊόντα, την οικονομία, την τεχνολογία, τις τηλεπικοινωνίες, τον τουρισμό, τον πολιτισμό και τη Δικαιοσύνη (συμφωνία έκδοσης).

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ