Σάββατο 27 Απριλίου 2024

Στο «σφυρί» κινητή και ακίνητη περιουσία της «Τοξότης Α.Ε.»

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Στο «σφυρί» κινητή και ακίνητη περιουσία της «Τοξότης Α.Ε.»

Στο «σφυρί» βγαίνουν σε λίγες ημέρες περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας «Τοξότης Α.Ε.», συμφερόντων της οικογένειας Καλογρίτσα.

Συγκεκριμένα, εκπλειστηριάζονται στις 30  Ιανουαρίου 34 φορτηγά, μία μπετονιέρα και άλλα μηχανήματα  που έχει κατασχέσει εταιρεία  δομικών υλικών, για ποσό 580.745,91. Η  τιμή εκκίνησης των  κινητών στοιχείων της «Τοξότης Α.Ε.» ανέρχεται σε περίπου 373.000 ευρώ.

Σχεδόν ενάμιση μήνα μετά, στις 13 Μαρτίου, έχει προγραμματιστεί να βγει σε πλειστηριασμό  κι ένα διαμέρισμα, που ανήκει στην «Τοξότης», έχει κατασχεθεί για οφειλή 38,6 χιλιάδων ευρώ και το «βαραίνει»  προσημείωση ποσού 150.000 ευρώ. Το ακίνητο  που βρίσκεται στη Νέα Σμύρνη βγαίνει στο «σφυρί» με τιμή εκκίνησης 128.400 ευρώ.

Τα προβλήματα

Η αντίστροφη μέτρηση  για την «Τοξότης – Ομάδα Κατασκευών»  άρχισε πριν περίπου δύο χρόνια όταν η Τράπεζα Αττικής, αποκλειστικός χρηματοδότης της έως τότε, σταμάτησε να της χορηγεί εγγυητικές επιστολές καλής εκτέλεσης των έργων.  Ήταν η περίοδος  που άρχισαν να αποκαλύπτονται σειρά οικονομικών προβλημάτων της οικογένειας,  λίγο μετά την ανακήρυξη του Γιάννη Καλογρίτσα ως ενός εκ των 4 υπερθεματιστών  στον πρώτο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.  Στη συνέχεια βέβαια αποκλείστηκε, όταν δεν κατέβαλε την πρώτη δόση.

Το τελειωτικό χτύπημα ωστόσο ήρθε, κατά πολλούς, τον περασμένο Αύγουστο , όταν το ΣτΕ απέρριψε την αίτηση αναστολής της εταιρείας  «Τοξότης Α.Ε.», με συνέπεια να κηρυχθεί έκπτωτη από έργα του ΔΕΔΔΗΕ.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ