Τρίτη 19 Μαρτίου 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Θα εξαντλήσουμε όλα τα μέτρα για να προστατεύσουμε τους εργαζόμενους της Πειραιώς

NEWSROOM icon
NEWSROOM
ΣΥΡΙΖΑ: Θα εξαντλήσουμε όλα τα μέτρα για να προστατεύσουμε τους εργαζόμενους της Πειραιώς

Για τις καταγγελίες ότι εκατοντάδες εργαζόμενοι της Τράπεζας Πειραιώς δέχονται πιέσεις να μεταβούν σε εταιρεία διαχείρισης κόκκινων δανείων, υπό την απειλή της απόλυσής τους οι Έφη Αχτσιόγλου, τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Ευκλείδης Τσακαλώτος, τομεάρχης Οικονομικών και Γιώργος Τσίπρας, αν. τομεάρχης Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ έκαναν την παρακάτω κοινή δήλωση:

«Το τελευταίο διάστημα υπάρχει έντονη ανησυχία σε εκατοντάδες εργαζόμενους της Τράπεζας Πειραιώς, οι οποίοι σύμφωνα με καταγγελίες σωματείων τους δέχονται πιέσεις να μεταβούν σε εταιρεία διαχείρισης κόκκινων δανείων, υπό την απειλή της απόλυσής τους. Και τούτο ενώ λίγο καιρό πριν είχε υπογραφεί συμφωνία ανάμεσα στην Τράπεζα Πειραιώς και τους εκπροσώπους των εργαζομένων ότι η μετάβαση αυτή θα γινόταν μόνο εθελοντικά.

Οι καταγγελίες για εκβιαστικές πρακτικές εις βάρος εκατοντάδων εργαζομένων είναι ιδιαιτέρως σοβαρές και απαιτούν τον άμεσο έλεγχό τους από την πλευρά του υπουργείου Εργασίας και του Σ.ΕΠ.Ε. Είναι προφανές ότι οι πολιτικές υποβάθμισης εργασιακών δικαιωμάτων και αδρανοποίησης του Σ.ΕΠ.Ε. μπορούν να ενισχύουν τέτοια φαινόμενα. Από την πλευρά μας θα εξαντλήσουμε όλα τα μέσα για την προστασία των εργαζομένων και των θέσεων εργασίας στην Τράπεζα Πειραιώς».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ