Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Στην ανακρίτρια του Ειδικού Δικαστηρίου για τη Novartis ο Σάμπι Μιωνής – Αναμένονται νέες αποκαλύψεις για πολιτικά πρόσωπα από τον επιχειρηματία

Νέα στοιχεία αναφέρει πως θα προσκομίσει ο επιχειρηματίας βάσει των οποίων θα διευρυνθεί ο κύκλος των εμπλεκόμενων προσώπων στην υπόθεση. Οι καταγγελίες του οδήγησαν στο στόχαστρο τον Δ. Παπαγγελόπουλο.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Στην ανακρίτρια του Ειδικού Δικαστηρίου για τη Novartis ο Σάμπι Μιωνής – Αναμένονται νέες αποκαλύψεις για πολιτικά πρόσωπα από τον επιχειρηματία EUROKINISSI

Τη σκυτάλη των μαρτυρικών καταθέσεων στην έρευνα του Αρείου Πάγου για την ενδεχόμενη εμπλοκή του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στη δικαστική διερεύνηση της Novartis παίρνει ο επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνής.

Η κατάθεση του κρίνεται σημαντική για την έρευνα, αφού εξαιτίας των καταγγελιών ενώπιον της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής, διευρύνθηκε το κατηγορητήριο σε βάρος του πρώην υπουργού κ. Παπαγγελόπουλου. Σύμφωνα με πληροφορίες ο επιχειρηματίας αναμένεται να εισφέρει νέα στοιχεία στην έρευνα και να διευρύνει τον κύκλο των εμπλεκομένων προσώπων.

Παράλληλα, ο επιχειρηματίας στην κατάθεση θα αναφερθεί και στο ρόλο άλλων προσώπων που καταγγέλλει ότι βοήθησαν στη τέλεση των πράξεων σε βάρος τους. Για τη συγκεκριμένη υπόθεση έχουν ήδη δώσει καταθέσεις πολιτικά πρόσωπα, που ενεπλάκησαν στην υπόθεση, καθώς και εισαγγελικοί λειτουργοί αλλά και άλλα που βρέθηκαν στο στόχαστρο της υπόθεσης όπως ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο επιχειρηματίας δεν προτίθεται να δώσει άλλες ηχογραφημένες συνομιλίες καθώς, τα μέχρι τώρα στοιχεία που έχει καταθέσει, στις δικαστικές αρχές, έχουν επιβεβαιωθεί σύμφωνα με το περιβάλλον του.

Ήδη, ο επιχειρηματίας είχε προσκομίσει ενώπιον της Προανακριτικής Επιτροπής, ηχητικό ντοκουμέντο από συνομιλία του, το 2016, με τον κ. Παππά, στην οποία ο τελευταίος φέρεται να του έλεγε ότι «ο Παπαγγελόπουλος έχει τη δική του ατζέντα» και ότι «ξέρω, καταλαβαίνω και μαθαίνω» ότι «κάποιοι βγάζουν λεφτά».

Παράλληλα, ο κ. Μιωνής είχε καταγγείλει ότι τον Μάρτιο του 2016 υπήρξε συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίµου παρουσία του Νίκου Παππά, και του ∆ηµήτρη Παπαγγελόπουλου, στην οποία ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης του ζήτησε ποσό ύψους 350.000 ευρώ προκειμένου να πληρωθούν τα έξοδα εκδότη εφημερίδας, µε τον οποίο είχε δικαστική διαμάχη, λόγω των δημοσιευμάτων που τον ενέπλεκαν µε την περίφημή λίστα Λαγκάρντ.

Για το περιστατικό, ο κ. Μιωνής προσκόμισε συμφωνητικό µε τις υπογραφές του εκδότη και δημοσιογράφου, το οποίο περιέγραφε έναν οδικό χάρτη (roadmap) του συμβιβασμού, µε το οποίο ο εκδότης και ο δημοσιογράφος αναλάμβαναν, και, μάλιστα ενυπογράφως, να διευθετήσουν επερχόμενες δικαστικές αποφάσεις.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ