Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Το ανώνυμο τηλεφώνημα που οδήγησε στη σύλληψη Φουρθιώτη – Τι λένε οι συγκατηγορούμενοι του /ΒΙΝΤΕΟ

Δίωξη για δύο κακουργήματα και επτά πλημμελήματα ασκήθηκε στον παρουσιαστή. Οι συνομιλίες που τον «καίνε» και το καλάσνικοφ με το οποίο έγινε η επίθεση κατά αστυνομικών.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Το ανώνυμο τηλεφώνημα που οδήγησε στη σύλληψη Φουρθιώτη – Τι λένε οι συγκατηγορούμενοι του /ΒΙΝΤΕΟ
Τηλεφωνικές επικοινωνίες, κάλυκες και γενετικό υλικό αποκάλυψαν τους δράστες των πυροβολισμών με καλάσνικοφ σε βάρος των αστυνομικών στη Νέα Ερυθραία, αλλά και τη σύνδεση τους με τον Μένιο Φουρθιώτη.
Από το διαβιβαστικό της αστυνομίας αποκαλύπτονται τόσο οι συνομιλίες μεταξύ των συγκατηγορουμένων στην υπόθεση, όσο και η τακτική που ακολουθούσε ο παρουσιαστής προκειμένου να πείσει τις Αρχές για την ανάγκη φρούρησης του.
«Το χτύπημα στο σπίτι του Φουρθιώτη το έκανε ο Γ.Π με τον κολλητό του. Τους ξέρετε από παλιά. Ο Φουρθιώτης πλήρωσε για να το κάνει. Ψάξε τα τηλέφωνα που θα σου πω και θα τους βρείτε» είπε μια φωνή στον αξιωματικό υπηρεσίας στις 23.16 το βράδυ της 21ης Απριλίου 2021.
Από την άρση απορρήτου των τριών αριθμών που έδωσε ο άγνωστος άνδρας, αποκαλύφθηκε ότι αυτά ανήκουν στον Μένιο Φουρθιωτη και τους Γ.Π και Γ.Σ, που ταυτοποιήθηκαν ως οι δράστες της επίθεσης με καλασνικοφ σε αστυνομικούς.
Πέντε ώρες περίπου πριν το περιστατικό της Ν. Ερυθραίας στις 15 Απριλίου 2021 και 19:39 μ.μ. ο Φουρθιώτης κάλεσε τον Γ.Σ και συνομίλησαν για μερικά δευτερόλεπτα, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Φουρθιώτης επικοινώνησε με τον Γ.Π . «Περί την 01:55  τις 16η Απριλίου περίπου μια ώρα μετά το επίμαχο περιστατικό των πυροβολισμών ο Φουρθιώτης απέστειλε γραπτό μήνυμα στον Π. και επικοινώνησε και άλλες φορές μαζί του. Στο μήνυμα του 01:55 αναφέρεται: «εάν υπάρχει πρόβλημα πές μου να ξέρω να βοηθήσω».
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται το στο διαβιβαστικό, προκύπτει ότι ο παρουσιαστής «από τη μία είχε κρυφές επικοινωνίες με τους δράστες και συνεννοήσεις για τα σε βάρος του «κατά παραγγελία χτυπήματα» (πυροβολισμοί οικίας, έκρηξη) και από την άλλη παρουσίαζε επίσημα ότι είναι θύμα απειλών και είναι άκρως απαραίτητο άμεσα να του χορηγηθεί πάλι αστυνομική φυλακή και συνοδεία. Για να πετύχει το σκοπό του πίεζε συνεχώς με εξώδικα, μηνύσεις, δημοσιεύματα κ.λπ. φυσικά θεσμικά πρόσωπα, υπηρεσίες και αρχές και απαιτούσε άμεσα εντός και συγκεκριμένων ωρών να ικανοποιηθούν οι παράνομες απαιτήσεις του».
Μάλιστα, η εργαστηριακή συγκριτική εξέταση των πειστηρίων, δηλαδή οι κάλυκες που βρέθηκαν στο περιστατικό της Ν. Ερυθραίας και στους πυροβολισμούς στην οικία Φουρθιώτη, αποκάλυψε ότι έχουν πυροδοτηθεί από το ίδιο όπλο Καλάσνικοφ, ενώ τα γενετικά στοιχεία ενός εκ των κατηγορουμένων που βρέθηκαν στο σάκο οδήγησε τους αστυνομικούς συλλήψεις. Επιπλέον, το γκρι αυτοκίνητο smart που κατάθεσαν οι γείτονες του παρουσιαστή, ότι είδαν τη στιγμή των πυροβολισμών έξω από το σπίτι του, βρέθηκε έξω από το σπίτι του Γ.Π.
«Κατά την απολογία του ο Γ.Π ισχυρίστηκε ότι την συγκεκριμένη μέρα και ώρα είχε μεταβεί με δικό του όχημα μάρκας smart χρώματος γκρί από κοινού με τον Σ.Γ στην περιοχή του Διονύσου, για διαφορετική όμως αιτία και ακολουθούσαν το δρομολόγιο που περιγράφηκε παραπάνω» αναφέρει το διαβιβαστικό.
Φουρθιώτης δικαστήριο
Ποινικό ιστορικό Φουρθιώτη
Στο ποινικό παρελθόν του 36χρονου παρουσιαστή -όπως αυτό περιγράφεται στο διαβιβαστικό- υπάρχουν περισσότερες από 30 υποθέσεις από το 2005 οι οποίες είτε έχουν σχηματιστεί έπειτα από ενέργειες του παρουσιαστή, δηλαδή μηνύσεις σε βάρος προσώπωνν κ.λπ, είτε έχουν κατατεθεί σε βάρος του, είτε έχουν κινηθεί αυτεπάγγελτα σε βάρος του οι αρχές.
Φουρθιώτης δικαστηριο2
Τι λένε οι συγκατηγορούμενοί του
Στις 22 Απριλίου 2021 πραγματοποιήθηκε έκρηξη στο σπίτι παρουσιαστή στο Διόνυσο. «Σύμφωνα με τον τεχνικό που έχει τοποθετήσει κάμερες στην οικία του Φουρθιώτη, δεν υπήρχε καταγεγραμμένο υλικό στο σκληρό δίσκο όταν κατέβηκε στην νίκη έγινε ξα έχει το υλικό, σε αντίθεση με το περιστατικό των πυροβολισμών όταν και παραδόθηκε υλικό από το κλειστό κύκλωμα καταγραφής της οικίας. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι από παρακείμενες οικίες δεν καταγράφεται κίνηση οχήματος ή πεζού με κατεύθυνση την οικία του Φουρθιώτη σε εγγύς χρονικό διάστημα της έκρηξης» περιγράφουν οι αστυνομικοί και συμπληρώνουν ότι 4 λεπτά μετά την έκρηξη φαίνεται να ενεργοποείται στο Διόνυσο ο τηλεφωνικός αριθμός του Γ.Π.
Ο τελευταίος, σύμφωνα με το διαβιβαστικό, φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ότι ο Φουρθιώτης «του είχε ζητήσει να βρει άλλα δύο άτομα για την συνοδεία του, τα οποία θα πλήρωνε περισσότερα χρήματα για να προβούν σε κάποιες άλλες πράξεις που δεν ήξερε, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι ήθελε να κάνει κάποιες από τις πράξεις για τις οποίες κατηγορούνταν ο ίδιος. Ο Γ.Σ ισχυρίστηκε «ότι για όλα έφταιγε ο Φουρθιωτης, ο οποίος δεν είχε καλή συννενόηση με τα άτομα, στα οποία είχε αναθέσει αυτές τις πράξεις».
Από την παρακολούθηση των αστυνομικών φαίνεται πως στις 24 Απριλίου 2021, οι Γ.Π και Γ.Σ μαζί με ένα ακόμη άτομο επισκέφθηκαν το Μένιο Φουρθιωτη στις εγκατααστάσεις του σταθμού Ε, που εργάζεται ο παρουσιαστής και παρέμειναν για 30 λεπτά.
Τι ισχυριζόταν στις Αρχές
«Πέραν των όσων είχε καταθέσει ο Φουρθιώτης την υπηρεσία μας στις 15 Μαρτίου και 25 Απριλίου μέσω του ηλεκτρονικού του ταχυδρομείου, απέστειλε μηνύματα σε διάφορες αστυνομικές, κρατικές και δικαστικές αρχές, που διαμαρτύρεται σχετικά με την διάθεση σε αυτόν αστυνομικών για την φύλαξη και συνοδεία του» αναφέρεται στο έγγραφο. Μάλιστα, ο παρουσιαστής τις 15 Μαρτίου απέστειλε ηλεκτρονικό μήνυμα το οποίο ανέφερε ότι επείχε μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου, με τους αστυνομικούς να διαβιβάζουν τα ανωτέρω σχετικά έγγραφα στην εισαγγελία πρωτοδικών της Αθήνας, η οποία με τη σειρά διέταξε προκαταρκτική έρευνα για απόπειρα κακουργηματικής εκβίασης.
Τι ανέφεραν στις αρχές
Ο Σ.Γ Ανέφερε στους αστυνομικούς ότι ήταν άνεργος και του είχε ζητήσει ο Γ.Π να συμμετέχει στην φύλαξη του παρουσιαστή. Σχετικά με τις κατηγορίες που του προσάπτονται απάντησε ότι για όλα έφταιγε ο Φουρθιώτης, ο οποίος δεν είχε κάνει καλή συνεννόηση με τα άτομα στα οποία είχε αναθέσει να κάνουν αυτές τις πράξεις. Σχετικά με την ταύτιση του DNA του στο σάκο είπε ότι είχε αφήσει ενα σάκο στο κανάλι Έψιλον και δεν ήταν ο ίδιος που είχε πράξει τις αποδιδόμενες ενέργειες.
Και ο Γ.Π αρνήθηκε την εμπλοκή του στην υπόθεση και υποστήριξε ότι δεν είχα ιδιαίτερες σχέσεις με τον παρουσιαστή, Αλλά δούλευε στο κανάλι Έψιλον ως φύλακας και ότι κάποιες φορές να συνοδεύει τις μετακινήσεις του από και προς το κανάλι που εργαζόταν. «Τις τελευταίες ημέρες πήγαινε στην συνοδεία του παρουσιαστή από κοινού με τον Γ.Σ σχεδόν καθημερινά, καθώς ο Φουρθιώτης φοβόταν πρώην αστυνομικό της φύλαξης του, ο οποίος είχε αποπειραθεί να τον σκοτώσει» φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ο κατηγορούμενος.
Κ. Γώγος: Τι λέει ο συνήγορος των δύο εκ των κατηγορουμένων

Όπως είπε ο κ. Γώγος για τους εντολείς του «το Μεγάλο Σάββατο στην ανάκριση θα αποδείξουμε ότι οι άνθρωποι αυτοί δεν βρίσκονταν καν στο σημείο που έγινε η επίθεση στους αστυνομικούς» και πρόσθεσε: «Είμαι σίγουρος ότι τίποτα από όλα αυτά δεν αφορούν τους δικούς μου εντολείς».

Σύμφωνα με τον κ. Γώγο οι εντολείς ήταν σεκούριτι και δεν είχαν καμία σχέση με την υπόθεση.

Παράλληλα, μετά από διαρροές τόνισε πως «θα ήταν καλό αυτοί που διαρρέουν πληροφορίες και προσβάλουν το τεκμήριο αθωότητας να προσέχουν»

«Θα πρέπει να προστατεύσουμε τους κατηγορουμένους και να αφήσουμε την Δικαιοσύνη να κάνει την δουλειά της»., υπογράμμισε ο κ. Γώγος, ξεκαθαρίζοντας πως δεν υπάρχει μέχρι στιγμής καμία σχέση με την υπόθεση Βαξεβάνη.

Πηγή ΒΙΝΤΕΟ : ANTENNA, OPEN Beyond, MEGA

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ