Κυριακή 28 Απριλίου 2024

Θεσσαλονίκη: Τρεις συλλήψεις για διακίνηση μεταναστών

Οι συλληφθέντες διακινητές με τις δικογραφίες που σχηματίσθηκαν σε βάρος τους θα οδηγηθούν στην αρμόδια δικαστική Αρχή.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Θεσσαλονίκη: Τρεις συλλήψεις για διακίνηση μεταναστών EUROKINISSI

Τρεις συλλήψεις για διακίνηση μεταναστών έγιναν στη Θεσσαλονίκη από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αλλοδαπών και Ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Τα άτομα που μεταφέρονταν παράνομα, στερούντανι εγγράφων για τη νόμιμη παραμονή τους στην ελληνική επικράτεια.

Διακίνηση μεταναστών στη Θεσσαλονίκη: Η συντονισμένη επιχείρηση των Αρχών απέδωσε καρπούς

Το πρωί της Παρασκευής, στην περιοχή των Διαβατών, αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης εντόπισαν και συνέλαβαν 45χρονο ημεδαπό, καθώς διαπιστώθηκε ότι μετέφερε με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο δύο αλλοδαπούς, οι οποίοι δε διέθεταν τα απαραίτητα έγγραφα για τη νόμιμη παραμονή τους στη χώρα. Σημειώνεται ότι ο 45χρονος άντρας προκειμένου να αποφύγει επικείμενο αστυνομικό έλεγχο ανέπτυξε ταχύτητα, ενώ μετά την ακινητοποίηση του οχήματος προσπάθησε εκ νέου, αυτή τη φορά πεζός να διαφύγει, πλην όμως ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη, παρά τη σθεναρή αντίσταση που προέβαλε.

Αστυνομικοί του Τμήματος Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, το μεσημέρι της Παρασκευής, στη δυτική Θεσσαλονίκη, συνέλαβαν 21χρονο αλλοδαπό, ο οποίος μετέφερε με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο δύο άτομα που δε διέθεταν τα απαραίτητα έγγραφα για τη νόμιμη παραμονή τους στην ελληνική επικράτεια. Ο 21χρονος στη θέα των αστυνομικών επιχείρησε να διαφύγει τόσο με το όχημα όσο και πεζός, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει, καθώς ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη.

Διακίνηση μεταναστών στη Θεσσαλονίκη

unsplash

Επιπλέον, ξημερώματα του Σαββάτου, αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο περιπολιών στην Π.Ε.Ο. Καβάλας – Θεσσαλονίκης, εντόπισαν μοτοσικλέτα, ο 46χρονος ημεδαπός οδηγός της οποίας μετέφερε αλλοδαπό που στερούταν ταξιδιωτικών εγγράφων. Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι το όχημα μεταφοράς είχε πλαστή πινακίδα κυκλοφορίας και ο οδηγός στερούταν άδειας ικανότητας οδήγησης.

Οι συλληφθέντες διακινητές με τις δικογραφίες που σχηματίσθηκαν σε βάρος τους από αστυνομικούς των Τμημάτων Διαχείρισης Μετανάστευσης Μυγδονίας, Θέρμης και Θεσσαλονίκης, κατά περίπτωση, θα οδηγηθούν στην αρμόδια δικαστική Αρχή.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ