Τετάρτη 08 Μαϊου 2024

Δίκη Χρυσής Αυγής: Τι είδαν οι αυτόπτες μάρτυρες – Καταθέτουν για τη δολοφονία Φύσσα

Συνεχίζεται η δίκη στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων. Όσοι έχουν καταθέσει μιλάνε για οργανωμένο σχέδιο.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Δίκη Χρυσής Αυγής: Τι είδαν οι αυτόπτες μάρτυρες – Καταθέτουν για τη δολοφονία Φύσσα eurokinissi

Μετά τις καταθέσεις της οικογένειας του Παύλου, τη σκυτάλη στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων που γίνεται σε δεύτερο βαθμό η δίκη της Χρυσής Αυγής πήραν οι αυτόπτες μάρτυρες της δολοφονίας του. Δύο φίλοι του και ένας αστυνομικός της ΔΙΑΣ που έζησαν τα γεγονότα της 17ης Σεπτεμβρίου 2013.

Όπως ανέφερε στην προηγούμενη συνεδρίαση ένας από τους φίλους του, με τον οποίο ήταν μαζί στην καφετέρια και παρακολουθούσαν τον αγώνα, όταν εξήλθαν «ήταν 30-40 άτομα, έβγαιναν από την Κεφαλληνίας συντονισμένα και φώναζαν “ελάτε εδώ ρε κότες”. Ο Παύλος φώναξε “τώρα τρέχουμε” και ξεκινήσαμε να τρέχουμε προς τα πάνω”. Ερχόντουσαν σε κύματα, χτυπάγανε και φεύγανε, προσπαθούσαν να μας εγκλωβίσουν».

Ο ίδιος έκανε λόγο για οργανωμένη επίθεση λέγοντας ότι «δεχτήκαμε αναίτια επίθεση από τόσα άτομα που μαζεύτηκαν ξαφνικά εκεί με ρόπαλα, κράνη ή δοκάρια».

Δίκη Χρυσής Αυγής

eurokinissi

Μάλιστα, ο μάρτυρας συνάντησε τον Ρουπακιά στο κρατητήριο. Όπως κατέθεσε, «όταν ήρθε η αστυνομία, μας συνέλαβαν και μας πήγαν με χειροπέδες στο Α.Τ. Κερατσινίου. Μας έβαλαν στο κρατητήριο που ήταν ο Ρουπακιάς. Αυτός δεν φόραγε χειροπέδες και είχε το κινητό του. Μας είπε “δεν νομίζω να νομίζετε ότι είμαι με αυτούς επειδή φοράω άρβυλα; Εγώ περαστικός ήμουν και χτυπήθηκα κι εγώ”. Μας πρόσφερε και τσιγάρο, ήταν σε κατάσταση ηρεμίας».

Δίκη Χρυσής Αυγής

eurokinissi

Δίκη Χρυσής Αυγής: Η εισαγγελική έρευνα για τον ναζιστικό χαιρετισμό Πλεύρη

Εντολή για τη διεξαγωγή εισαγγελικής έρευνας για το ναζιστικό χαιρετισμό του Κωνσταντίνου Πλεύρη συνηγόρου του Γιάννη Λαγού στη δίκη της Χρυσής Αυγής έδωσε στο μεταξύ ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας της Αθήνας Αντώνης Ελευθεριάνος.

Η προκαταρκτική έρευνα, διατάχθηκε με βάση τις διατάξεις του αντιρατσιστικού νόμου και ήδη έχει ανατεθεί στην εισαγγελέα Μαρία Καραμανώλη, που έχει και τη σχετική αρμοδιότητα, δίωξης και έρευνας, ρατσιστικών εγκλημάτων.

Ο Κωνσταντίνος Πλεύρης προέβη σε ναζιστικό χαιρετισμό, την περασμένη εβδομάδα, μέσα στο δικαστήριο κατά τη συζήτηση της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής σε δεύτερο βαθμό, ενώ σε ανάλογη κίνηση είχε προβεί και στη συνεδρίαση της 28ης Σεπτεμβρίου.

Ναζιστικός χαιρετισμός Πλεύρη

eurokinissi

Η ενέργειά του προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων ακόμη και από τον γιο του, Θάνο Πλεύρη, ενώ από την πρώτη στιγμή υπήρξε άμεση παρέμβαση του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ), ο οποίος  με δήλωση του προέδρου του, Δημήτρη Βερβεσού, τον παρέπεμψε στο Πειθαρχικό με πρώτη αφορμή τον ναζιστικό χαιρετισμό που καταγράφηκε στις 28 Σεπτεμβρίου και νέα κλήση του μετά το πρόσφατο περιστατικό.

«Ο πατέρας μου ποτέ δεν έχει κρύψει την ιδεολογία του που η δημοκρατία του επιτρέπει να έχει. Ο χαιρετισμός με κάνει να αισθάνομαι πολύ άσχημα για δύο λόγους, ο πρώτος ότι έγινε μέσα στη δικαστική αίθουσα και ο δεύτερος μπροστά σε μια γυναίκα που το παιδί της δολοφονήθηκε από έναν ναζί» είπε χαρακτηριστικά ο γιος του Θάνος Πλεύρης. Παράλληλα υπογράμμισε με έμφαση μιλώντας στην εκπομπή Αταίριαστοι στον ΣΚΑΪ: «Με συγχωρείτε αλλά αυτό είναι αποκτήνωση».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ