Δευτέρα 29 Απριλίου 2024

Λιβαδειά: Εντοπίστηκαν κουτάβια δεμένα μεταξύ τους από τον λαιμό – Συνελήφθη ο ιδιοκτήτης – Του επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 51.000 ευρώ

Στο οικόπεδο του 58χρονου, εντός καροτσιού σούπερ μάρκετ, βρέθηκε κι ένα γατάκι κλεισμένο σε τσουβάλι, χωρίς να υπάρχει νερό και τροφή, ενώ ο χώρος ήταν γεμάτος ακαθαρσίες.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Λιβαδειά: Εντοπίστηκαν κουτάβια δεμένα μεταξύ τους από τον λαιμό – Συνελήφθη ο ιδιοκτήτης – Του επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 51.000 ευρώ unsplash

Συνελήφθη 58χρονος για κακοποίηση ζώων στη Λιβαδειά, έπειτα από σχετική καταγγελία Φιλοζωικού Σωματείου της Λιβαδειάς. Στο περιφραγμένο οικόπεδό του, εντοπίστηκαν τα δύο κουτάβια, στερούμενα βιβλιαρίου και τσιπ ηλεκτρονικής σημάνσεως, τα οποία ήταν δεμένα μεταξύ τους με σκοινί και εν συνεχεία δεμένα με άλλο μικρό σκοινί σε συρμάτινη περίφραξη.

Παρατηρήθηκε, πως δεν τηρούνταν οι κανόνες ευζωίας, η αναγκαία κτηνιατρική περίθαλψή τους, η εξασφάλιση άνετου υγιεινού και κατάλληλου καταλύματος, όπως και ήταν αποστεωμένα και γεμάτα παράσιτα, ενώ το ένα εξ αυτών έφερε και τραύμα στο μάτι.

Κακοποίηση ζώων στη Λιβαδειά

Eurokinissi

Επιπλέον, στο σημείο εντός καροτσιού σούπερ μάρκετ, βρέθηκε ένα γατάκι κλεισμένο σε τσουβάλι, χωρίς να υπάρχει νερό και τροφή, ενώ ο χώρος ήταν γεμάτος ακαθαρσίες.

Τα άτυχα ζώα παραδόθηκαν στον κτηνίατρο για την παροχή των πρώτων βοηθειών, ενώ στον 58χρονο βεβαιώθηκαν διοικητικά πρόστιμα ύψους 51.000 ευρώ.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ