Σάββατο 04 Μαϊου 2024

Λέκκας για φωτιά στη Ρόδο: “Εξαιρετικά δύσκολο να ανακάμψει η περιοχή που κάηκε” – ΒΙΝΤΕΟ

"Οι επιπτώσεις στο περιβάλλον είναι πολύ σημαντικές και είναι δύσκολο να ανακάμψει αυτή η περιοχή" τόνισε ο κ. Λέκκας.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Λέκκας για φωτιά στη Ρόδο: “Εξαιρετικά δύσκολο να ανακάμψει η περιοχή που κάηκε” – ΒΙΝΤΕΟ eurokinissi

Ο καθηγητής φυσικών καταστροφών, Ευθύμιος Λέκκας, μίλησε στο OPEN και την εκπομπή «Τώρα Μαζί» για τη φωτιά στη Ρόδο και την ανυπολόγιστη φυσική καταστροφή που προκλήθηκε.

«Από το Μάσσαρι μέχρι το Γενάδι, η περιοχή έχει παραδοθεί στις φλόγες. Η καταστροφή είναι πολύ μεγάλη. Έχουν καταστραφεί δασικές εκτάσεις, ξενοδοχεία, έργα υποδομής. Τολμώ να πω πως δεν θα μπορέσουν να ανακάμψουν φέτος, στην τουριστική περίοδο, οι ξενοδοχειακές μονάδες επειδή οι ζημιές είναι πολλές και στον περιβάλλοντα χώρα», αναφέρει ο κ. Λέκκας.

Λέκκας για φωτιά στη Ρόδο: “Έχουν καεί πάνω από 50.000 στρέμματα”

Όπως σημειώνει ο κ. Λέκκας,  «Οι επιπτώσεις στο περιβάλλον είναι πολύ σημαντικές και είναι δύσκολο να ανακάμψει αυτή η περιοχή. Η καταστροφή αυτή και προς τη θέση της έχει σημασία για το περιβαλλοντολογικό μέλλον της κεντρικής και νότιας Ρόδου».

Ο κ. Λέκκας εκτιμά επίσης πως πάνω από 50.000 στρέμματα θεωρείται πως έχουν καεί ωστόσο ο απολογισμός θα γίνει τις επόμενες μέρες.

«Είμαστε σε μια περίοδο κρίσης με την κλιματική αλλαγή, παγκοσμίως. Θεωρώ πως πρέπει να προσέξουμε πολύ από εδώ και πέρα για να μπορέσουμε να μετριάσουμε ή να προσαρμοστούμε. Ελάχιστα πράγματα θα μπορέσουμε να κάνουμε», επεσήμανε αλλά τόνισε ότι «προέχει η ανθρώπινη ζωή και αυτό είναι το δίδαγμα από το Μάτι. Εμείς πρέπει να αποτρέψουμε στο μέλλον να συμβούν όλα αυτά τα πράγματα».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ